AFİKAD'la kadınların el işleri dünyaya satılacak

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) tarafından yürütülen 'El İşleri İle Uğraşan Kadınların Evlerinden Çalışmaya Başlamaları İçin Mobil Uygulama' Projesi dün öğleden sonra MCG Çakmak Otel'de gerçekleştirilen konferansla tanıtıldı.'PROJENİN ETKİ ALANI GENİŞ'Konferansın açılış konuşmasını AFİKAD Başkanı Samiye Hancıoğlu yaptı. El işleriyle uğraşan kadınların evlerinden çalışmaya başlamaları için mobil uygulama projesini konferansla tanıtılacağını belirten Hancıoğlu, 'Her bireyin [&hellip]

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) tarafından yürütülen “El İşleri İle Uğraşan Kadınların Evlerinden Çalışmaya Başlamaları İçin Mobil Uygulama” Projesi dün öğleden sonra MCG Çakmak Otel’de gerçekleştirilen konferansla tanıtıldı.
“PROJENİN ETKİ ALANI GENİŞ”
Konferansın açılış konuşmasını AFİKAD Başkanı Samiye Hancıoğlu yaptı. El işleriyle uğraşan kadınların evlerinden çalışmaya başlamaları için mobil uygulama projesini konferansla tanıtılacağını belirten Hancıoğlu, “Her bireyin ülkesine ve yaşadığı topluma borcu vardır. Bu borcu bilgisiyle, yeteneğiyle, tecrübesiyle öder. Bu borcu ödemenin en güzel ve verimli yolu Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarında gönüllü olarak yapılan çalışmaların toplumsal faydası büyük, etki alanı oldukça geniştir. Bu bilinçle çıktığımız yolda AFİKAD olarak 3 yıldır azim ve heyecanla çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızla 3 yıl gibi kısa sürede biri ulusal diğeri uluslar arası olmak üzere iki proje gerçekleştirdik.” dedi.
“DERNEĞİN İLK PROJESİ HEYECANLANDIRIYOR”
Proje Tanıtım Konferansının AB Erasmus+Yetişkin Eğitimi Dreamy M Learning Projesini tanıtma amaçlı düzenlendiğini söyleyen Hancıoğlu, “Bu proje yürüttüğümüz ilk AB Projemiz olması yanında, kadınların istihdamı, kadın girişimciliği, dijital becerilerin geliştirilmesi gibi toplumsal fayda ve etki içerdiğinden bizleri çok daha fazla heyecanlandırmakta ve gelecek projelerimiz için referans olmaktadır. Toplumların kalkınması o toplumu oluşturan tüm bireylerin birarada birbirlerine destek vererek uyumlu ve verimli çalışmasıyla olur. Toplumu oluşturan bireyler bilgi, yetenek, güç sahibi olarak toplumsal kalkınmaya yardımcı olurlar. Nüfusun, gücün, bilginin ve yeteneğin yarısının kadın olduğu bir toplumda, bu yarının yer almadığı alanda hedeflenen kalkınma seviyesine ulaşılması beklenemez. İstenilen kalkınma sağlanmadığı gibi toplumun sahip olduğu iş gücünün yarısı atıl kalır.” diye konuştu.
“ATIL İŞ GÜCÜ TOPLUMA KAZANDIRILACAK”
Samiye Hancıoğlu, AFİKAD’ın Proje Koordinatörlüğünde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Orkon Uluslar arası Mühendislik Eğitim Danışmanlık A.Ş’nin Türkiye ortağı olduğu Fransa, Polonya, Slovenya ve Yunanistan’dan birer ortağın olduğu projenin 2017 yılsonunda başladığını hatırlattı. Hancıoğlu, “İki yıldır yürütülen proje tanıtım konferansının ev sahipliğini Proje Koordinatörü olan derneğimiz AFİKAD ve projenin yerel ortağı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından birlikte yapılmaktadır. Bu proje atıl kalan iş gücünü topluma kazandırmaya yardımcı olacaktır. Hobi olarak yapılan el işlerinin ticari değer kazanarak işe dönüşmesi ev halkının gelirinde artış yaratacaktır. Teknolojik gelişmelerle birlikte internet kullanımı yaygınlaşmıştır. Telefon, bilgisayar hatta televizyonun sosyal medyayı desteklemesi sonucu sosyal medyaya artık pek çok yerden ulaşma imkânı bulunmaktadır. Ülkemiz sosyal medya kullanımında Avrupa’da ikincidir. Bu büyüklükteki bir kitle Dreamy M Learning Projesi ve benzer projelerle internet, sosyal medyayı daha verimli ve faydalı kullanmaya başlayacaklardır. Sosyal medya ve internetin farklı özelliklerinden yararlanabileceklerdir. Konferansımızın faydalı ve keyifli geçmesini dilerim.” şeklinde konuştu.
“PROJE UYGULANIP SÜRDÜRÜLEBİLİR”
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, konferans öncesi yaptığı konuşmada, yurt dışı ortaklarında bulunduğu çok güzel bir projenin son aşamasına yaklaşıldığını söyledi. İnan şöyle konuştu: “Bu projenin ev sahipliğini yapan paydaşımız AFİKAD’ın değerli üyelerinin tamamı iş hayatının içerisindeler. Bu proje ev kadınlarının ürettikleri ürünleri güvenli bir pazar ve portalda vergi sistemine kayıtlı olabilecek şekilde pazarlanması sunumunu içeren AB ülkelerini de kapsayan çok güzel bir uygulama projesidir. Bu projenin tüm ortaklarına çok teşekkür ediyorum. Ev üretiminin toplumsal yaşantıya katkı sunacağı düşüncesiyle her bir katılımcıya ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah projenin son aşamasını Ağustos ayı sonlarında gerçekleştireceğiz. Sürdürülebilir bu projenin Afyonkarahisar’daki kadınlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
“KADIN KAZANIRSA GELECEĞE YATIRIM YAPAR”
Proje tanıtım konferansı Yasemin Bor tarafından verildi. Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği aktif üyelerinden olduğunu belirten Bor, tüm dernek üyelerinin aktif anlamda iş hayatında yer aldıklarını, çalışmanın, üretmenin tadını ve kıymetini bildiklerini söyledi. Kadınların ürettikçe ülkeye katkı sağlamasını istediklerini dile getiren Bor, üretim sayesinde kadınların geleceklerine yatırım yapacağına dikkat çekti. Ürettikçe kazanan kadınların geleceği kadar evlatlarına da yatırım yaptığına değinen Bor, “Geleceğe yatırım yapan kadınlar aynı zamanda ülkesini de kalkındırır. Bu amaçla biz kadınlarımızın aktif olarak üretmelerini ve ticari hayatta bulunmalarını destekliyoruz. Bu düşünce ile yola çıktığımız projede kadınların ticari hayata daha aktif nasıl bulunabilmeleri için uğraş veriyoruz.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

   

Bakmadan Geçme