Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFİKAD öncülüğünde eğitimin ilk günü tamamlandı

T.C. Zafer Kalkınma Ajansı

T.C. Zafer Kalkınma Ajansı 2019 Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Sivil Toplum Kuruluşları İçin Gerçekçi ve Sürdürülebilir Adımlar” fizibilite eğitim faaliyetinin ilk günü tamamlandı

AFİKAD ile birlikte diğer sivil toplum kuruluşlarından ve kurumlardan da katılımcıların yer aldığı eğitimin ilk gününde fizibilite nedir, fizibilite hazırlanmasının aşamaları nelerdir, ihtiyaç belirlenmesi ve tanımlanması gibi fizibilite temel kavramları ile ekonomik analizin alt başlıkları olan piyasa araştırması, mevcut talebin belirlenmesi, kapasite ve yer seçimi konuları ele alındı.
Dört gün sürecek eğitimin ikinci gününde ise fizibilite çalışması hazırlanırken gerekli olan teknik analiz konusu ele alındı. Gün sonunda katılımcılar, teknoloji seçeneklerinin belirlenmesi, değerlendirilmesi, optimum teknoloji seçimi, pazar analizi, pazarlama stratejisi geliştirilmesi, iş planı hazırlanması ve SWOT analizi konularında bilgi sahibi olarak ayrıldı.
AFİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Hancıoğlu, üçüncü günün programında mali analiz konusunun işleneceğini belirtti. Eğitimin yalnızca teorik bilgilerden ibaret olmayacağını belirten Hancıoğlu, uygulama olarak, katılımcılarla ortak belirlenecek bir konu üzerinde fizibilite çalışması yapmanın ilk adımlarının atılacağını söyledi. Projenin geliştirilmesinden, uygulanmasına kadar Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi’nin değerli katkılarının olduğunu da ifade eden Hancıoğlu, emek sahiplerine teşekkür etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti