Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afganlar aşure etkinliğinde buluştu

Afganlar  aşure etkinliğinde buluştu

Afyonkarahisar’da yaşayan Afganistan göçmenleri dün aşure etkinliğinde bir araya geldi

 

Afganistan’dan göç ederek Afyonkarahisar’a gelen ve hayatını burada sürdürmeye çalışan Afgan aileler dün Uydukent’te bulunan Arena Halı Sahası’nda aşure etkinliğinde buluştu. Akarçay kenarındaki Arena Halı Sahası’na gelen ailelere Türkiye ve Afyonkarahisar’daki günlük yaşamda uymaları gereken kurallar da anlatıldı. 7’den 70’e her kesimden Afganistan göçmenin katıldığı bilgilendirme konuşmalarının ardından aşure dağıtıldı.
Afganistan’dan Afyonkarahisar’a gelen göçmenlerin ilk kez bu kapsamda bir araya geldiğini belirten Afgan göçmenlerin temsilcileri etkinlikle ilgili olarak şu bilgileri aktardılar:
“Bugün Aşure Günü olması nedeniyle bir program düzenledik. Afyonkarahisar’a yeni gelenlere ve daha önceden buraya gelmiş olanlara bilgilendirmede bulunuyoruz. Günlük yaşamda Afyon’da ve Türkiye’de uyulması gereken kuralları anlatıyoruz. Bir dostumuz aşureyi, bir dostumuz su ikramını üstlendi. Bizler ülkemizden göç ederek burada bir düzen kurduk. Yaklaşık 3-4 bin Afgan var burada. Yaklaşık 1000 kişilik aşure hazırladık. Bilgilendirmelerden sonra aşuremiz dağıtılacak. Afyon’da yaşayanlar nasıl yaşayabilir, nasıl davranabilir bunları konuşacağız. Topluluk olduğu için Emniyet’in, Çevre Müdürlüğü’nün kuralları ve yasaları var, onları anlatıyoruz. Afganistan’da geçerli olan yasalar da var, burada geçerli olan yasalar var. Onları anlatıyoruz. Aslında aşure bahane, bir araya gelmişken uymak zorunda olunan şeyleri konuşuyoruz.” >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi