Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afgan mültecilerin aşk çıkmazı

Afgan mültecilerin aşk çıkmazı

Afgan uyruklu akrabalar arasında sanıklar Z.A ile evlenmek istediği öğrenilen ve tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edilen maktul F.M’yi öldürdükleri iddiasıyla Ü.R ve Z.R’nin yargılaması Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı

 

Geçen yıl Aralık ayında Milli Birlik Caddesi üzerindeki konutta gerçekleştirilen cinayette maktul F.M’nin önce başına sopa ile vurularak direncinin kırıldığı daha sonra başına geçirilen çuvalla boğularak öldürüldüğü öğrenildi.
MAKTUL EVE GELDİ TARTIŞMA YAŞANDI
Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ifade veren sanıklardan Z.A, sanık Ü.R ile birlikteliklerinin bulunduğunu, ondan hamile kaldığını ve evlenme hazırlığı yaptıklarını bilmesine rağmen maktul F.M’nin kendisi ile evlenmek ve birlikte olmak istediğini kaydetti. Z.A olay günü sanık Z.R’ye olan borçlarını ödemek için maktul F.M’yi telefonla arayarak para istediğini, maktulün görüşmede annesinin gönderdiği parayı kendisi ile birlikte olması ve evlenmesi şartıyla vereceğini söylediğini aktardı. F.M’nin evine gelmemesi yönündeki ifadesine rağmen evine geldiğini anlatan Z.A, “Gelme dememe rağmen o gün F.M evimize geldi. Anneme Ü.R ile evlenmek istediğim için hakkımda bir takım yalanlar söylemiş. Bunları niye söylediğini sordum. Benimle birlikte olmak ve evlenmek istediğini tekrarladı. Tecavüze yeltendi o sırada birlikte olduğum ve evleneceğim Ü.R geldi. Tartışmamıza da şahit oldu. Kapının arkasında duran sopa ile F.M’nin başına vurdu. Çok alkollü olan F.M baygınlık geçirdi. Ben, Ü.R ve diğer sanık Z.R, F.M’yi ellerini bağlayarak çuvala koyduk. Suçsuzum beraatımı talep ediyorum.” dedi.
SANIK Z.R: KAÇMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTU
Maktul F.M’nin akrabaları olduğunu söyleyen sanık Z.R, maktulün Ü.R ile ilişkisi olup ondan hamile kaldığını bildiği halde maktulün Z.A ile evlenmek istediğini aktardı. Sanık Ü.R’den alacağı olduğunu, bu nedenle Z.A’nın telefonla maktulü arayarak para istediğini anlatan Z.R, “Maktul Z.A ile evlenmesi şartıyla parayı vereceğini söylemiş. Z.A’nın bunu reddetmesine rağmen maktul eve gelerek tartışmaya burada devam etti. Ben tam evden ayrılacağım sırada darbe seslerini ve maktulün inlediğini duydum. Maktulün yerde yattığını gördüm Ü.R beni çağırdı. Elimle nabzını kontrol ettim, atmıyordu. Önce maktulün başına yastık kılıfı geçirerek onu çuvala koyduk. Çok alkollüydü. Cebine yoklayan Ü.R 15 TL parasını, sigarasını ve cep telefonunu aldı. Kaçmaktan başka çaremiz kalmamıştı. Zaten maktul akrabamızdı, pişmanım.” diye konuştu.
“SEN NE BİÇİM ERKEKSİN DEYİNCE TAHRİK OLDUM”
Z.A ile ilişkisi olup kendisinden hamile kaldığını, evlenmek niyetinde olduklarını belirten sanık Ü.R duruşmada verdiği ifade de şunları söyledi: “Z.R’ye borçluyduk. Z.A annesinin gönderdiği parayı telefon ederek maktülF.M’den istemiş. Kendisiyle birlikte olup evlenmesi hailnde parayı vereceğini söylemesi üzerine Z.A eve gelmemesini belirtmiş. Buna rağmen maktul evimize geldi. İşten eve geldiğimde tartıştıklarını gördüm. Z.A bana ‘Sen ne biçim bir erkeksin? Hamileyim, evleneceğiz. Benimle birlikte olmak ve evlenmek istiyor.’ sözleriyle tahrik olup F.M’nin başına kapı arkasında duran sopa ile vurdum. İlk başta direnci kırıldı. Sonra kendine gelip bana karşılık vermeye kalkınca kafasına üçümüz birlikte çuval geçirdik. Ben sigarasını ve 15 TL parasını cebinden aldım. Z.R de telefonunu aldı. Z.R Ankara’da iken telefonu kırıp attı. Önceki ifademi tekrarlıyorum olay nedeniyle pişmanım.”
Cumhuriyet Savcısı mütealasında sanıkların öldürme ve hırsızlık suçlarından cezalandırımasını istedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. >> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi