Afette ilk 72 saat çok önemli

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli Uğur Çetinkaya ile Çetin Öztürk, Altınokta Körler Derneği'nde 'Engelliler için depremde ilk 72 saat' konulu seminer verdi.Seminerde konuşan Uğur Çetinkaya afetlerde ilk 72 saatin altın gibi bir önemi olduğunu dile getirdi. Çetinkaya seminerde şunları kaydetti:'Afet ve acil durumlarda altın saatler olarak nitelendirilen ilk 72 saatte bazı yardımların bize [&hellip]

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli Uğur Çetinkaya ile Çetin Öztürk, Altınokta Körler Derneği’nde “Engelliler için depremde ilk 72 saat” konulu seminer verdi.
Seminerde konuşan Uğur Çetinkaya afetlerde ilk 72 saatin altın gibi bir önemi olduğunu dile getirdi. Çetinkaya seminerde şunları kaydetti:
“Afet ve acil durumlarda altın saatler olarak nitelendirilen ilk 72 saatte bazı yardımların bize ulaşması mümkün olmayabilir. Bu süreci en az kayıpla atlatabilmek için herkesin hazırlıklı olması gerekir. Depreme hazırlık için yapılması gerekenler başlangıçta zor gibi görünse de sık sık yapacağımız uygulamalarla bu hazırlıkları yaşamın bir parçası haline getirebiliriz. Her konuda olduğu gibi engellilerin afete hazırlanmasında da başlangıç adımı çok önemlidir. Afet sonrası “keşke” dememek için ‘iyiki’leri çoğaltmamız gerekir. Bu nedenle birer adımla başlayıp afetin zararlarını azaltabiliriz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme