• Haberler
  • Genel
  • Afete karşı bilinçlendiler – Kocatepe Gazetesi

Afete karşı bilinçlendiler – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Kızılay Derneği’nin Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte yürüttüğü Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi, Afyonkarahisar’da da sürüyor Türkiye Kızılay Derneği’nin öncülüğünde 2007 yılında İstanbul ve Düzce illerinde başlatılan 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi(TLT)' kapsamında 'Afet Zararlarını Azaltma Programı' Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının paydaşlığında [&hellip]

Afete karşı bilinçlendiler

Türkiye Kızılay Derneği’nin Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte yürüttüğü Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi, Afyonkarahisar’da da sürüyor

Türkiye Kızılay Derneği’nin öncülüğünde 2007 yılında İstanbul ve Düzce illerinde başlatılan “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi(TLT)” kapsamında “Afet Zararlarını Azaltma Programı” Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının paydaşlığında her yıl 10 ili projeye dahil ederek devam ediyor. Afyonkarahisar’da 2012 yılında proje kapsamına alındı.
TOPLUM LİDERLERİNE ULAŞILIYOR
Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı olarak proje kapsamında belirlenen öğretmen, din görevlisi, toplum destekli polis ve muhtarları afetlere hazırlıklı olma konusunda bilinçlendirmek ve vatandaşlara toplum liderleri vasıtasıyla ulaşmak amaçlanıyor. Bu kapsamda ilimizdeki her okuldan iki öğretmen, tüm din görevlileri ve tüm muhtarlara toplum liderliği eğitimi verilecek.
3 BİN ÖNCÜYE ULAŞILACAK
Afyonkarahisar’da da bu kapsamda eğitim seminerleri düzenlendi. 10 Eylül 2012’de başlayan seminerler, Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle ilk etapta öğretmenlere yönelik olmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitim salonlarında verilmeye başlandı.
Bu eğitimlerle Afyonkarahisar genelinde yaklaşık olarak 3 bin toplum liderine ulaşılması hedefleniyor.
BELGELER TAKDİM EDİLDİ
Merkez ilçe öğretmenlerine verilmeye başlanan eğitimlerin dördüncü gününde katılımcılara İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, TLT projesi İl Milli Eğitim koordinatörü İbrahim Yeşilırmak ve Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin tarafından katılımcı belgeleri takdim edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme