Afet varsa çare var – Kocatepe Gazetesi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen Afyonkarahisar Tektonik Yapısı ve Depremselliği başlıklı konferans, İkbal Termal Otel’de düzenlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, “Afet varsa çare var” anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Afyonkarahisar Tektonik Yapısı ve Depremselliği [&hellip]

Afet varsa çare var

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen Afyonkarahisar Tektonik Yapısı ve Depremselliği başlıklı konferans, İkbal Termal Otel’de düzenlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, “Afet varsa çare var” anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Afyonkarahisar Tektonik Yapısı ve Depremselliği başlıklı bir konferans düzenlendi. İkbal Termal Otel’de gerçekleştirilen konferansa, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, porotokol üyeleri ve Afet Bilinci Derneği yöneticileri katıldı.
AFETE HAZIRLIK
TÜM ŞEHRİ İLGİLENDİRİYOR
Konferansın açış konuşmasını yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, “Hayat varsa AFAD var, afet varsa çare var” ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi.
Afyonkarahisar’daki müdürlük ekiplerinin Simav Depremi, Van Depremi gibi depremlerin yanı sıra bina çökmelerinde, ara ve kurtarma çalışmalarında da görev aldığını söyleyen AFAD Müdürü Buldan, afete hazırlığın tüm şehri ilgilendirdiğini vurguladı.
AFYON DEPREM BÖLGESİNDE
Afyonkarahisar Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Ulutürk de 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin ardından üstyapının denetiminin arttığını kaydetti. Ulutürk, Afyonkarahisar’ın deprem bölgesi içinde olduğunu hatırlatırken, 1995 Dinar, 2002 Sultandağı ve 1999 Gölcük depremlerinin ardından Afyonkarahisar’da yeni bir yapılanmanın gerçekleştiğini belirtti.
OVALARDAKİ YAPILANMAYA DİKKAT
Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Çağlar Özkaymak da “2002 yılındaki Sultandağı depreminde en çok hasar gören binaların özellikle ovaya doğru olan yerleşim alanlarında yani yer altı su seviyesinin daha yüksek olduğunu gördük ve bütün Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar bölgesinde de yeni yerleşimler ovaya doğru ilerliyor maalasef hala devam ediyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme