• Haberler
  • Gündem
  • Afet riskinin azaltılması için risk yönetimi gerekir

Afet riskinin azaltılması için risk yönetimi gerekir

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hazırlık birinci çalıştayı tamamlandı. İlk üç aşaması bu çalıştay ile tamamlanan planla ilgili olarak önümüzdeki ay içerisinde ikinci çalıştayın düzenlenmesi planlanıyor   Afyonkarahisar İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hazırlık birinci çalıştayına Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Çalıştay Vali Yardımcısı Mehmet Keklik Başkanlığında [&hellip]

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hazırlık birinci çalıştayı tamamlandı. İlk üç aşaması bu çalıştay ile tamamlanan
planla ilgili olarak önümüzdeki ay içerisinde ikinci çalıştayın düzenlenmesi planlanıyor

Afyonkarahisar İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hazırlık birinci çalıştayına Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Çalıştay Vali Yardımcısı Mehmet Keklik Başkanlığında gerçekleştirildi. Çalıştay’a; AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdülkadir Tezcan, Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper Akçaka, İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Oruç, AKÜ yetkilileri, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA), İnşaat, Mimarlar, Jeoloji Mühendisleri Odaları ve ilgili kurum, kuruluş temsilcileri ile Ankara AFAD Müdürü Soner Tüter, Kütahya AFAD Müdürü Ahmet Ali Artun katıldı.
6 AFET TÜRÜNE 5 ÇALIŞMA
MASASI OLUŞTURULDU
Afyonkarahisar İl Afet Risk Azaltma Planı ildeki afet risklerini tanımlamaya ve azaltmaya yönelik hedef, strateji ve eylemleri belirlemek amacıyla pilot il olarak yılbaşından bu yana hazırlıkları sürdürüyordu. Bu kapsamda mevcut durum analizi, senaryo hazırlama ve olay önlem tablolarının oluşturulması aşamalarını içeren İRAP Afyonkarahisar 1. Çalıştay’ında belirlenen öncelikli 6 afet türü üzerinden beş çalışma masası oluşturuldu. İki gün süren çalıştay çevrimiçi ve pandemi kuralları çerçevesinde yüz yüze Afyonkarahisar’ın ilgili kurum ve kuruluşları ile JİCA temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, İRAP planın oluşturulmasında gelinen süreçle ilgili bilgiler verdi. AFAD Başkanlığı Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdülkadir Tezcan, İRAP’ın Afyonkarahisar’daki kurum ve kuruluşlarla diğer ilgili tüm paydaşlarla birlikte yürütülen bir yol haritası olduğunu söyledi. İRAP Hazırlık 1. Çalıştayı Başkanı Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, dünya nüfusunun yüzde 50’den fazlasının şehirlerde yaşadığını, bu oranın 2050 yılına kadar yüzde 66’ya yükseleceği öngörüsünü dile getirdi. Çalıştay programında AFAD Planlama Grup Başkanı Mehmet Akif Alkan tarafından çalıştay süreci ile ilgili katılımcılara bilgi verildi. AKÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özkaymak ve AKÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesinden Doç. Dr. Veli Başaran tarafından Afyonkarahisar’ın depremselliği ve depremlerde binalarda oluşan hasarlarla ilgili sunum gerçekleştirildi.
>> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme