• Haberler
  • Genel
  • 'Afet Konutları'nın okulu, Karşıyaka'ya kaydırıldı'

'Afet Konutları'nın okulu, Karşıyaka'ya kaydırıldı'

Sınırlı Sorumlu Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, İnaz Sırtları'ndaki Afet Konutları'nda okul ve cami ihtiyacının bulunduğunu söyledi, Değirmen, bölgeye yapılacak okulun, Karşıyaka Mahallesi'ne kaydırıldığını vurguladı Sınırlı Sorumlu Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi'nin 2012 yılı Mali Kongresi, Yasemin Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, İnaz Sırtları'ndaki 603 konutun yararlanacağı okul ve caminin [&hellip]

“Afet Konutları’nın okulu, Karşıyaka’ya kaydırıldı”

Sınırlı Sorumlu Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, İnaz Sırtları’ndaki Afet Konutları’nda okul ve cami ihtiyacının bulunduğunu söyledi, Değirmen, bölgeye yapılacak okulun, Karşıyaka Mahallesi’ne kaydırıldığını vurguladı

Sınırlı Sorumlu Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi’nin 2012 yılı Mali Kongresi, Yasemin Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, İnaz Sırtları’ndaki 603 konutun yararlanacağı okul ve caminin yaptırılması gerektiğini belirtti. Değirmen, “Sayın Valimiz, altyapıyı yapan müteahhide okul yaptırmak üzere sözleşme imzaladı. Bizim okulumuzu Karşıyaka Mahallesi’ne kaydırıyorlar. Burada oturan yok, yerleşim yok diyerek Karşıyaka Mahallesi’nde okul ihtiyacı var diyerek okulumuz, oraya kaydırıldı. Özellikle burada sizin huzurunuzda Milli Eğitim Müdürümüzü kınıyorum. Bizim konutlarımızda yapılması gereken konutu Karşıyaka Mahallesi’ne yaptırdığı için, 603 konut bizim alanımıza yaptırmadığı için kınıyorum. Biz arsanın tahsisini yaptırdık, Milli Eğitim’e devrettik. 2012 yatırım programına alınması için müracaat ettik, alınmadı, 2013 için müracaat ettik, alınmadı” dedi.
CAMİ KONUSUNDA DA TALEP VAR
Bölgede cami ihtiyacının da karşılanmadığını kaydeden Değirmen, “Cami için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TOKİ’ye müracaatta bulunduk. Camiyi yapmak TOKİ’nin görevi. TOKİ bize yazı gönderdi. Cemiyet kurun caminizi kendiniz yapın, dedi. Cemiyet kurulması için arkadaşlarla görüştüm. Cemiyet işleri çok zor dediler. Van’da deprem oldu, deprem konutları yapıldı, içinde çarşısı var, camisi var. Devletimizin ayrımcılık yapılmaması gerekir. İl Müfülüğümüz, TOKİ ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, ‘yapamayız’ dediler” ifadelerini kullandı.
23 MİLYON LİRA
HARCANDI
3 Şubat 2002’den bu yana Ertuğrulgazi Mahallesi ve İnaz Sırtları’ndaki konutlar için yaklaşık 23 milyon lira harcandığını söyleyen Değirmen, altyapı işlerinin bitmesi hâlinde, 1 ay içinde konutları teslim edeceğini söyledi. Değirmen, şöyle konuştu:
“Altyapı çalışmaları bitiremedi için tapu alamadı. Birinci kısım ihalemiz bitmesi gerekiyordu. Birinci ve ikinci kısım diye ihaleye çıkılmış. Ağustosun 30’unda biteceği söyleniyor. Bizim binalarımızın yağmurluk duvarlarının yapılması lazım. Elektrik, suyunun çekilmesi, rögar kapaklarının yapılması gerekir.”
DOĞALGAZ İÇİN GÖRÜŞME YETKİSİ
İnaz Sırtları’nın turizm bölgesinde kaldığını, kömürle ısınmanın hava kirliliğine neden olabileceğini aktaran Değirmen, bu nedenle doğalgaz şirketiyle görüştüklerini kaydetti. Değirmen, “Bizim bölgemiz turizm bölgesi olması münasebetiyle orada yerleşim az. Oteller var. Doğalgaz şirketi ben müracaatımı yaptığımda ortaklarınızın yüzde 60’ının abonelik taahhüdünde bulunmasını talep ediyor. Bu arkadaşlarımızı kuraya göre adreslerini bize söyler deniyor. 741 üye adına doğalgaz getir diyemiyorum. Karar alınması gerekiyor, yetki verilmesi gerekiyor. Biz de o yetkiye göre doğalgaz şirketiyle görüşelim” dedi. Değirmen’nin konuşmasının ardından Kooperatif Yönetimi’ne doğalgaz şirketiyle, bölgeye doğalgaz getirilmesi için görüşme yetkisi verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme