• Haberler
  • Gündem
  • Afet Farkındalığı Ve Gönüllülüğü İçin Çalışıyorlar

Afet Farkındalığı Ve Gönüllülüğü İçin Çalışıyorlar

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Genel Başkanı Aziz Şasa, Afyonkarahisar Şube Başkanı Özgür Demir ve cemiyet yöneticileri, Afyonkarahisar'da önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Heyet, ilk ziyaretini Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne gerçekleştirdi. Burada Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz ve IEEE Kulüp Danışmanı Arş. Gör. Atakan Öztürk ile bir araya gelen heyet, üniversite ile iş birliğine değindi. TRAC Genel Başkanı Şasa, Türkiye’de afet gönüllüğü konusunda öncülük eden bir kurum olduklarını ve Afyonkarahisar’da şube açmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Ziyarette, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Genel Başkanı Aziz Şasa’nın yanı sıra Genel Sekreter Muhsin Bozkurt, Antalya Şube Başkanı Metin Karakuzu, TRAC Afyonkarahisar Şube Başkanı Özgür Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Gürel ile Batuhan Arslantatar da hazır bulundular.

Haber

GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET

Heyet, Afyon Kocatepe Üniversitesi ziyaretinin ardından Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk’u ziyaret etti. Ziyarette TRAC ekibini, AGC Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, Başkan Yardımcısı Sezer Küçükkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Osman Okşar, Ömer Elçi ve Faruk Kılınç karşıladı. Ziyarette konuşan AGC Yönetim Kurulu Başkanı Artuk, “TRAC’ın Afyonkarahisar’da şube açmasını büyük bir mutlulukla karşıladık. Afyonkarahisar’da gazetecilik yapan 200’e yakın arkadaşımızın 150’ye yakını cemiyetimizin üyesi. Yönetim Kurulu üyelerimiz beni bu göreve layık gördüler. Ben ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz elimizden geldiğince camiamıza destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber

“AFET MÜDAHALE PLANI’NDA ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ”

TRAC Genel Başkanı Aziz Şasa, “Türkiye’de afet gönüllüğü hususunda öncülük eden kurumlardan bir tanesiyiz. Afet durumlarında haberleşme oldukça önemlidir. AFAD başta olmak üzere AKUT gibi kurumlarla da iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) haberleşme çalışma kurulunda ismen çözüm ortağı olan tek yönlü kuruluşuz. Şimdi Afyonkarahisar’da bir şubemiz var. Afyonkarahisar’da TRAC şubesi açmanın da haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Haber

AFAD İLE ORTAK ÇALIŞMA

Heyetin bir sonraki durağı Afyonkarahisar Valiliği oldu. Heyet, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ile bir araya geldi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti’nin bir sonraki ziyaret durağı AFAD Afyonkarahisar İl Müdürlüğü oldu. Heyet burada AFAD İl Müdürü Atila Altunbulak ile bir araya geldi. TRAC Genel Başkanı Aziz Şasa, olası bir afet durumunda AFAD ile birlikte ortak çalışma içinde olacaklarını belirtti.

Haber

YETENEKLİ ÇOCUKLAR KEŞFEDİLİYOR

Heyetin son ziyaret durağı gençlere yazılım eğitimi veren Türkiye’deki tek eğitim merkezi Minikod Atölyesi oldu. Ziyarette konuşan Bilgisayar Mühendisi ve MİNİKOD Kurucusu Naim Karasekreter; “Bilim ve teknoloji alanında üstün nitelikli, değişime ve gelişime açık, sorgulayıcı bireyler yetiştirmek, ürettiğimiz bilgi, hizmet ve teknolojiyi toplum yararına sunmak hedefiyle yola çıktık. Türkiye’de ilk defa uygulanan MEB’e hazırladığımız müfredat ışığında, deneyimlerimizle, Endüstri 4.0 devrini öğrencilerimizle yakalamayı amaçlamaktayız. Türkiye’de bu alanda yetenekli çocuklarımızı keşfedip, onları en uygun alana yönlendirip, geliştirmek ve onları geleceğin teknolojisine yön verecek kalitede bireyler olarak yetiştirmektir” dedi.

Haber

Bakmadan Geçme