• Haberler
  • Genel
  • Afet eğitiminde Türkiye tecrübeli – Kocatepe Gazetesi

Afet eğitiminde Türkiye tecrübeli – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da 5 gün eğitim alan Dominik Cumhuriyeti ekibi, Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti. Güner, böyle bir eğitimin Afyon’da verilmesinden mutlu olduklarını kaydetti Dominik Cumhuriyeti’nden gelerek İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde eğitim alan ekip, Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti. Afyonkarahisar'ın böylesine anlamlı ve önemli bir eğitime ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduğunu belirten [&hellip]

Afet eğitiminde Türkiye tecrübeli

Afyonkarahisar’da 5 gün eğitim alan Dominik Cumhuriyeti ekibi, Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti. Güner, böyle bir eğitimin Afyon’da verilmesinden mutlu olduklarını kaydetti

Dominik Cumhuriyeti’nden gelerek İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde eğitim alan ekip, Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti.
Afyonkarahisar’ın böylesine anlamlı ve önemli bir eğitime ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduğunu belirten Afyonkarahisar Vali Hakan Yusuf Güner, ülkemizde Gölcük ve Van depremleri gibi elim olaylar yaşandığını belirtti. Türkiye’nin afet öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar noktasında bilhassa Gölcük depreminden sonra olumlu yönde köklü değişikliklerin olduğunu belirten Vali Güner, burada edinilen tecrübeler doğrultusunda ülkede ve hatta dünyada yaşanan afetlere en iyi şekilde ve zamanında müdahale edilerek en iyi sonuçların alındığının altını çizdu. Güner, İl Afet Acil Durum Müdürlüğünün bu vazifede üzerine düşenin en iyisini yaptığını belirterek, Müdürlüğün başarılı çalışmalarının devamını diledi.
K-9 KÖPEKLERİYLE EĞİTİM VERİLDİ
Eğitime katılan Dominik Cumhuriyetinden beş görevli Valimiz Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, AFADEM Müdürü Akın Erdoğan ve AFAD çalışanları hazır bulundular.
Ziyaret sırasında ilimizde verilen eğitim hakkında bilgiler veren İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan; “7 – 11 Temmuz tarihlerinde AFAD Afyonkarahisar İl Müdürlüğümüzde düzenlenen ‘Köpekli Arama Kurtarma’ programıyla itaat, çeviklik, işaret verme, yönlendirme, enkaz çalışması, arazide tarama ve köpeklerde ilk yardım gibi konularda eğitimler verildi. 5 kişilik Dominik ekibinin eğitimli AFAD K-9 köpekleriyle çalıştığı projenin ikinci aşamasında katılımcıların eğitimleri AFAD ekipleri tarafından Dominik Cumhuriyeti’nde devam ettirilecek” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme