AFESPİM için son söz Ankara'da

AFESPİM'in önemli projelerinden bir tanesi olduğunu belirten İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, 'Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde olan sonra ifraz edilmek suretiyle ayrılmış olan 24 bin m2 lik AFESPİM alanı. Bu alan Afyonkarahisar Valiliği, Özel İdare tarafından showrom yapılmıştı. Bu arazi üzerinde özel sektörden bir firmanın da talebi varmış. Göreve gelir gelmez 13 Mayıs'ta resmi girişimlerimize [&hellip]

AFESPİM’in önemli projelerinden bir tanesi olduğunu belirten İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, “Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde olan sonra ifraz edilmek suretiyle ayrılmış olan 24 bin m2 lik AFESPİM alanı. Bu alan Afyonkarahisar Valiliği, Özel İdare tarafından showrom yapılmıştı. Bu arazi üzerinde özel sektörden bir firmanın da talebi varmış. Göreve gelir gelmez 13 Mayıs’ta resmi girişimlerimize başlattık. 13.284.000,00 TL’lik projemizi hazırlayarak AFESPİM alanını Milli Emlak’tan talep ettik. AFESPİM’in belediye olarak bize tahsis edilmesi durumunda projemizi uygulayacağız. Tahsisi Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak değerlendirecek, Kamulaştırma kanununa göre İscehisar Belediyesi olarak tarafımıza tahsis edilmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“AİLE YAŞAM MERKEZİNDE HER TÜRLÜ
SOSYAL ETKİNLİK ALANI BULUNACAK”
Aile Yaşam Merkezi projesini hayata geçireceğini kaydeden Başkan Şahin, “Hayırsever bir İşadamımızla görüştük, sadece ismini vermek suretiyle yaklaşık 6,5 milyon maliyetli içerisinde her türlü sosyal etkinlik alanının bulunduğu merkezi yapma sözü aldık. Millet Parkı için bizden önce müracaat yapılmış. Yukarı Öz Parkı olarak bilinen yerde mülkiyet sorunu vardı. Göreve başlayınca gerekli çalışmaları yaptık mera vasfını kaldırttık. Ot parasını yatırdıktan sonra mülkiyetini belediyemize alıp yaşam merkezi, parkı, düğün salonu diğer etkinlik alanları ile güzel bir eseri ilçemize kazandıracağız.” dedi.
“SİT ALANI SORUNUNU
ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
Sit alanının ilçenin en büyük sorunlarından birisi olduğunu dile getiren Şahin, “Sit alanlarından dolayı inşaat ve yatırım yapmakta büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Meclisimizin aldığı kararla çalışmalara başladık. Koruma amaçlı imar planıyla Eskişehir Anıtlar Yüksek Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda İlçemizde sit alanı sorununu ortadan kaldıracağız. 1. derece sit alanları dahil yapılaşmalara, güzel hizmetlere imza atacağız. 1. derece sit olan Kahya tepemize de projemizi hazırladık kuruldan gerekli izinleri alarak park alanı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme