• Haberler
  • Genel
  • AFDOS Frig Vadisi'nde yürüdü – Kocatepe Gazetesi

AFDOS Frig Vadisi'nde yürüdü – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) Frig Vadisi'nde bulanan Ornaş Kayalıkları'na yürüyüş düzenledi Çam ormanı içinde başlayan yürüyüşün ardından peri bacalarına ulaşıldı. Frig eserleri doğaseverler tarafından hayranlıkla izlendi. Tarih ve doğanın bir arada olduğu bu coğrafya katılımcıları adeta büyüledi. Sık sık fotoğraf çekerek eşsiz manzaraları ölümsüzleştiren doğaseverler, etkinlik için emeği geçenlere teşekkür etti. Sakin bir havada [&hellip]

AFDOS Frig Vadisi’nde yürüdü

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) Frig Vadisi’nde bulanan Ornaş Kayalıkları’na yürüyüş düzenledi

Çam ormanı içinde başlayan yürüyüşün ardından peri bacalarına ulaşıldı. Frig eserleri doğaseverler tarafından hayranlıkla izlendi. Tarih ve doğanın bir arada olduğu bu coğrafya katılımcıları adeta büyüledi. Sık sık fotoğraf çekerek eşsiz manzaraları ölümsüzleştiren doğaseverler, etkinlik için emeği geçenlere teşekkür etti.
Sakin bir havada başlayan yürüyüşte Frig eserlerine doğru ilerlerken kar tipisiyle karşılaşan doğaseverler daha sonra güneşin açmasıyla adeta dört mevsimi aynı günde yaşadı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mitat Şener’in liderliğinde yapılan etkinlik yürüyüşün başladığı alana yeniden ulaşılmasıyla son buldu. Burada sucuk ekmek keyfi yaşayan doğaseverler faaliyete tam not verdi.
Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişi olan Ornaş Kayalıkları’nın defineciler tarafından patlatılarak yarısına yakın bölümünün tahrip edilmiş olduğunu gözlemleyen AFDOS üyeleri bu duruma çok üzülerek, bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiği görüşünde bulundu. Doğaseverler tarafından yetkililerce bundan sonrası için acilen tedbir alınması temenni edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme