• Haberler
  • Genel
  • AFDOS ekibi Elbruz zirvesinde – Kocatepe Gazetesi

AFDOS ekibi Elbruz zirvesinde – Kocatepe Gazetesi

AFDOS ekibi Kafkaslar'ın en yüksek zirvesi olan Elbruz dağına başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi Afyonkarahisarlı dağcılar Elbruz Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.Elbruz, Rusya Federasyonu Güney Federal Okrugu içindeki Kuzey Kafkasya ekonomik bölgesinde, Kabardey-Balkarya’da, Gürcistan sınırının 11 km kuzeyinde, Tiflis’in yaklaşık 270 km kuzey batısında yer alır. Kafkaslar’ın ve Rusya’nın en yüksek dağı olan Elbruz, şu sıralar faal [&hellip]

AFDOS ekibi Elbruz zirvesinde

AFDOS ekibi Kafkaslar’ın en yüksek zirvesi olan Elbruz dağına başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi

Afyonkarahisarlı dağcılar Elbruz Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
Elbruz, Rusya Federasyonu Güney Federal Okrugu içindeki Kuzey Kafkasya ekonomik bölgesinde, Kabardey-Balkarya’da, Gürcistan sınırının 11 km kuzeyinde, Tiflis’in yaklaşık 270 km kuzey batısında yer alır. Kafkaslar’ın ve Rusya’nın en yüksek dağı olan Elbruz, şu sıralar faal olmayan, yoğun olarak buzullarla kaplı, çift zirveli bir stratovolkandır. İki zirve arasındaki mesafe 1.500 metre olup, zirve noktası güney krater kenarında bulunur. 70’ten fazla buzul, Elbruz’dan aşağıya, vadiye akar. Toplam 145 km² buzla örtülüdür.
Afyonkarahisar Doğa Sporları Derneği üyelerinden oluşan grup Elbruz tırmanışını başarıyla tamamlayarak zirve yaptılar. AFDOS ekibinin Elbruz tırmanışının 1. bölümünde ulaşım, hazırlık ve aklimitizasyon tırmanışları yer aldı. Çok iyi bir planlama ve organizasyon yapıldıktan sonra tam literatüre uygun aklimitizasyon gerçekleştirildi. Güçlükleri ve engelleri birlikte aşan AFDOS ekibi zirve tırmanışına hazır hale geldi. Uzunca bir zamandır tüm hazırlıklarını ve çabalarını bu kısa bölüm için sürdüren AFDOS ekibi sorunsuz ve keyifli bir tırmanış gerçekleştirdi. 5642 metredende bir kez daha Türk Bayrağı ve AFDOS flamasını dalgalandıran AFDOS ekibinin tüm yorgunlğu zirve keyfi ile sona erdi.
AFDOS ekibi Zirve tırmanışının ardından belgedeki Nalçik ve Mineraly-Vody çevresindeki doğal ve kültürel güzellikleri gezdi. Gezinin birinci günü Nalçik -Baksan arasındaki Buğulu Su, Çegem Su, Gök Göl ve Tüneller bölgesindeki mağaraları ve doğal oluşumlar gezilirken, ikinci gün ise Mineraly -Vody yakınlarındaki Demir Su kent parkını ve İyi Su göleti gezildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme