AFDiDER’den özel organizasyon – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) tarafından Dünya Böbrek Günü’nde böbrek sağlığına farkındalık oluşturmak ve organ bağışının önemine değinme amaçlı yemek programı düzenlendi. Program Beyazsaray Center’de gerçekleşti.10 KİŞİDEN 7’SİNDEBÖBREK SORUNU VARAFDİDER Başkanı Ahmet Akdağ, Kocatepe Gazetesi muhabirine organizasyon hakkında bilgi verdi. Dünya da 11 yıldır 150’den fazla ülke de her yıl böbrek sağlığına dikkat çekmek [&hellip]

Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) tarafından Dünya Böbrek Günü’nde böbrek sağlığına farkındalık oluşturmak ve organ bağışının önemine değinme amaçlı yemek programı düzenlendi. Program Beyazsaray Center’de gerçekleşti.
10 KİŞİDEN 7’SİNDE
BÖBREK SORUNU VAR
AFDİDER Başkanı Ahmet Akdağ, Kocatepe Gazetesi muhabirine organizasyon hakkında bilgi verdi. Dünya da 11 yıldır 150’den fazla ülke de her yıl böbrek sağlığına dikkat çekmek amacıyla Mart ayının ikinci Perşembesi’nde Dünya Böbrek Günü adı altında kutlamalar yapıldığını belirten Akdağ, “Amaç böbrek sağlığına dikkat çekmek. Artık Dünya Sağlık Örgütü bile kronik böbrek yetmezliğinin dünyanın başına bela olduğunu kabul etti. Dolayısıyla her yıl bir takım temalar işleniyor. Bu yıl ki temada ‘Çocuklarda Böbrek Sağlığı’ Böbrek hastalıklarının çocukluk döneminde meydana gelen sıkıntılardan da kaynaklandığı bilinmektedir. Şu anda dünya da 10 kişiden 4 ya da 5’de böbrek hastalığı görülürken Türkiye de maalesef bu rakam 10 kişide 7’dir. Bu kişilerin hayatlarında en az bir defa böbrek rahatsızlığı görülmektedir” dedi.
ORGAN NAKİLLERİ GERÇEKLEŞİYOR
Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği olarak 14 yıldır diyaliz hastalarının sorunlarına çözüm aradıklarını belirten Akdağ şöyle konuştu: “Diyaliz hastası kardeşlerimizin sorunlarına çözüm ararken böbrek sağlığı konusunda da halkımızı bilinçlendirerek farkındalık oluşturmaya da gayret ediyoruz. En büyük amacımız organ naklini arttırabilmek oldu. Bu tür etkinliklerden elde edeceğimiz cüzzi gelirlerle ilimiz de organ nakli için bekleme listelerine yazılamayan kardeşlerimizin bu listlere yazılmalarına katkı sağlıyoruz. Organ nakillerine sebep olmuş oluyoruz. Bu organizasyonumuza sayısı 400’ü aşkın katılımcı var. Elde edeceğimiz geliri yine diyaliz hastaları yararına kullanacağız.”
KATILIM YOĞUN OLDU
Programa; CHP Afyonkarahisar Milletvekili  Burcu Köksal, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök, çok sayıda dernek ve vakıf temsilcileri, diyaliz hekim ve hemşireleri ile dernek üyeleri katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme