AFDİDER basını ödüllendirdi – Kocatepe Gazetesi

AFDİDER Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği Yönetim Kurulu tarafından organ bağışı ve diyaliz hastaları adına gösterilen duyarlılık ve çalışmalar nedeniyle bu yıl ilk kez düzenlenen programda “AFDİDER Basın Ödülleri” sahiplerini buldu. Program Etraf Restaurant’ta gerçekleştirildi.BASIN DESTEĞİNEPLAKETLİ TEŞEKKÜRProgramı değerlendiren AFDİDER Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Ahmet Akdağ, Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgiler verdi. AFDİDER’in yaptığı [&hellip]

AFDİDER Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği Yönetim Kurulu tarafından organ bağışı ve diyaliz hastaları adına gösterilen duyarlılık ve çalışmalar nedeniyle bu yıl ilk kez düzenlenen programda “AFDİDER Basın Ödülleri” sahiplerini buldu. Program Etraf Restaurant’ta gerçekleştirildi.
BASIN DESTEĞİNE
PLAKETLİ TEŞEKKÜR
Programı değerlendiren AFDİDER Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Ahmet Akdağ, Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgiler verdi. AFDİDER’in yaptığı tüm faaliyetler, organ bağışı, organ nakli, diyaliz hastalarının durumlarının toplumsal bir gerçek ve sorun olduğunu belirten Akdağ; “Diyaliz hastalarının sorunlarını anlatmak her ne kadar bizim görevimiz olsa da bunu topluma yaymak değerli basın mensuplarının görevidir. Bunu da basın mensupları Afyon’da en iyi şekilde işliyorlar. Sağ olsunlar her konuda bize destek oluyorlar. Acizane bir plaketle bu desteğe karşı teşekkür etmek istedik. Konuyu gündemde tutmak için bir etkinlik düzenledik” dedi.
AFYON’DA 600 DİYALİZ
 HASTASI VAR
Türkiye de şu anda 70 binden fazla organ bekleyen kişi olduğunu açıklayan AFDİDER Başkanı Ahmet Akdağ, Afyonkarahisar’da 600 diyaliz hastasının organ nakline ihtiyaç duyduğunu belirtti. Diyaliz tedavisinin bir yere kadar yarar sağladığını gerçekçi köklü tek çözümün organ nakli olduğuna değinen Akdağ şöyle konuştu:
“Organ nakli maalesef diğer gelişmiş ülkelere göre çok daha az. İnsanlar organ nakline giden yolu bilmiyorlar. Organ bağışı bilincinin oturmasında halen daha sıkıntılı bir süreç devam ediyor. 2000’li yıllarda olmamıza rağmen organ bağışının dinen caiz olup olmadığı yönünde çekinceler var. Amacımız organ bağışını nasıl arttırabiliriz, nasıl farkındalık oluşturabiliriz minvalinde faaliyetleri toplum geneline yaymaktır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme