Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD’dan Elazığ deprem bölgesine 2 bin çadır

AFAD İl Müdürü Mehmet

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, Elazığ deprem bölgesine sevk edilmek üzere çalışmasını sürdürdükleri 2 bin çadırı
16 tır aracılığıyla göndereceklerini açıkladı

 

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, Elazığ Sivrice merkez üssü olan deprem sonrası deprem bölgesine bir saat içerisinde ekip çıkardıklarını söyledi.
Elazığ ve Malatya deprem bölgesinde arama kurtarma potansiyelinin yeterli olması nedeniyle AFAD İl Müdürlüğüne bağlı ekibin geri döndüğünü belirten Buldan, “AFAD Bölge Lojistik depomuzdan 2 bin çadırı 16 tır aracılığıyla deprem bölgesine gönderme çalışmasını yürütüyoruz. Bu vesile ile deprem gerçeğine karşı vatandaşların önleyici tedbirleri almalarını tavsiye ediyoruz. Deprem bölgesine yapılacak yardımların da AFAD Koordinasyonu ile yapılmasını belirtmekte fayda görüyorum. Son deprem olayında ilimizden deprem bölgesine ihtiyaç olmadığı için bir AFAD Gönüllüsü gitmedi. Ama her zaman AFAD Gönüllülerine ihtiyaç vardır. AFAD Gönüllü Sistemimiz e-devlet üzerinden vatandaşlarımızın başvurarak gönüllü olmalarının önemine dikkat çekmek mümkündür. Olası bir afette AFAD Gönüllüsü olarak alacakları eğitimle kendilerine, çevrelerine ve devlete fayda sağlayabilirler.” dedi.
Buldan, Elazığ-Malatya depremzedelerinin barınma ihtiyacı için, AFAD Afyonkarahisar Bölge Lojistik Deposundan ilk etapta 1.989 adet ev tipi çadırın 16 Tır ile Elazığ iline transferinin başladığını sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti