AFAD ve AKUT’tan amatör telsizci eğitimi

AFAD Afyon ve AKUT Afyon tarafından hazırlanan “Afet ve Acil Durum Haberleşmesi” projesi kapsamındaki Amatör Telsizcilik Eğitimi hafta sonu yapıldı Amatör Telsizcilik Eğitminde katılımcılara Amatör telsizcilik tanıtım ve terimleri, ilgili kanun ve yönetmelikler, temel teknik bilgiler, telsiz terimleri, temel elektronik ve elektrik kanunları, coğrafya enlem boylam saat hesapları, Türkiye Amatör Telsizcilik Bölgeleri, kullanılan kodlar, fonetik [&hellip]

AFAD ve AKUT'tan amatör telsizci eğitimi

AFAD Afyon ve AKUT Afyon tarafından hazırlanan “Afet ve Acil Durum Haberleşmesi” projesi kapsamındaki Amatör Telsizcilik Eğitimi hafta sonu yapıldı

Amatör Telsizcilik Eğitminde katılımcılara; Amatör telsizcilik tanıtım ve terimleri, ilgili kanun ve yönetmelikler, temel teknik bilgiler, telsiz terimleri, temel elektronik ve elektrik kanunları, coğrafya enlem boylam saat hesapları, Türkiye Amatör Telsizcilik Bölgeleri, kullanılan kodlar, fonetik alfabe, telsiz görüşmeleri frekanslar, bantlar konularında ayrıntılı bilgiler verildi.
Eğitimler, proje kapsamında oluşturulan eğitim komitesinde görev alan Şevket N. Akdemir, İbrahim Elmas, Mehmet Ali Birsen ve Cemal Ülke tarafından verildi. Afyonkarahisar Valiliği’nin afet ve acil durumlarla ilgili “Devlet-Sivil Toplum İş birliği Projesi (DESİP)” kapsamında yer alan “Afet ve Acil Durum Haberleşmesi” isimli projenin önemli bir ayağı olan Amatör Telsizcilik eğitimleri tamamlanmış oldu.
6 Kasım tarihinde ilde yapılacak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Amatör Telsizcilik Sınavlarına hazırlık niteliğinde olan bu eğitime katılım sağlayan kişiler memnuniyetlerini ifade ettiler. Eğitimlerle ilgili açıklama yapan AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu ve AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, afetlerde etkili ve hızlı haberleşmenin çok önemli olduğunu cep telefonu haberleşmesinin bile yapılamadığı durumlarda bunun ancak telsiz haberleşmesi ile mümkün olduğunu ifade ettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme