• Haberler
  • Genel
  • AFAD gönüllüleri okulda tehlike avına katıldı

AFAD gönüllüleri okulda tehlike avına katıldı

AFAD gönüllüleri 'Okulda Tehlike Avı' temalı sosyal faaliyet görevi ile bir araya geldi   AFAD Başkanlığınca, toplumda önlem alma kültürünü önceleyen zihinsel dönüşümü gerçekleştirerek toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için 'Afetlere Hazırlık Yılı' çalışmaları başlatıldı. Afetlere Hazırlık Yılı çalışmaları doğrultusunda afet ve acil durumlar öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak olan faaliyetlerde [&hellip]

AFAD gönüllüleri “Okulda Tehlike Avı” temalı sosyal faaliyet görevi ile bir araya geldi

AFAD Başkanlığınca, toplumda önlem alma kültürünü önceleyen zihinsel dönüşümü gerçekleştirerek toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için “Afetlere Hazırlık Yılı” çalışmaları başlatıldı.
Afetlere Hazırlık Yılı çalışmaları doğrultusunda afet ve acil durumlar öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak olan faaliyetlerde gönüllü olarak görev almak isteyen vatandaşların gücünü harekete geçirecek olan AFAD Gönüllülük Sistemi ile ilgili çalışmalarda yürütülüyor. Bu konuda başvuruların e-devlet üzerinden yapıldığı AFAD Gönüllülük Sisteminde, gönüllülerin katılacakları uzaktan ve yüz yüze eğitimlerin yanı sıra çeşitli sosyal faaliyet görevleri de yer alıyor.
AFAD İl Müdürlüğü’nde Kasım ayında düzenlen tanışma yemeği ile ilk temasın gerçekleştirildiği gönüllülerle, “Okulda Tehlike Avı” konulu sosyal faaliyet görevi ile bir araya gelindi. 29 Aralık 2019 Pazar sabahı gönüllülerle ilk sosyal faaliyet görevi gerçekleştirildi. Sohbet ve bilgilendirmenin ardından AFAD gönüllülerden oluşan 2 çalışma ekibince, faaliyetin gerçekleştirileceği Kamil Miras Anadolu Lisesi’nde öncelikle tehlike avı yapıldı. Daha sonra gerekli istişareler gerçekleştirilerek tespit edilen tehlikeleri ortadan kaldırmak üzere gerekli çalışmalar yapıldı. Devrilip zarar verecek durumda olan bazı eşyaların sabitlendiği bazılarının ise yerlerinin değiştirdiği faaliyette, gönüllüler ortamı güvenli bir hale getirebilmek için çok titiz bir çalışma sergiledi. Çalışma yaklaşık iki saat sürdü.

Bakmadan Geçme