'Af yasası CHP'nin fabrika ayarlarını bozdu'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün katıldı. 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Mehmet Kocacan, '15 Temmuz Türkiye ve Türk insanı için unutulmayacak ibret alınacak hainliğin, ihanetin yaşandığı kara bir gün [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün katıldı. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Mehmet Kocacan, “15 Temmuz Türkiye ve Türk insanı için unutulmayacak ibret alınacak hainliğin, ihanetin yaşandığı kara bir gün olarak hatırlanacaktır. Aynı zamanda bir dönüm noktasıdır. Yıllarca kendilerini gizleyerek ülkemizin her kurumunun içine kendi hain söylemleri olan, kılcal damarlarına kadar girilmiş yasa dışı her türlü metodu kullanarak örgütlenmiş terör örgütü alçaklar en sonunda Türk milletine Türk milletinin silahını doğrultmuş, mermi ve bomba yağdırmıştır. Gazi Meclisimizi dahi alçakça bombalamaya kadar iğrenç yüzlerini ortaya koymuştur. Türkiye’yi ateşe vermek, vatana kast etmek, millete kıymak amacıyla Türk tarihinde çok nadir görülebilecek bir ihanete ve hainliğe imza atmışlardır” dedi.
“EN ALÇAKÇA İŞGAL GİRİŞİMİ
 15 TEMMUZ GECESİ YAŞANDI”
Bu toprakların gördüğü en alçakça işgal girişiminin 15 Temmuz gecesi yaşandığını belirten Kocacan, Türk Milletinin inancıyla bu hain darbe girişimin püskürtüldüğünü dile getirdi. Kocacan, “Bu millet tarih boyunca pek çok keskin dönemeçten geçmiş, pek çok ağır imtihanı alnının akıyla atlatmıştır. Bu tarihi vakalarda; millet adına hüküm süren, söz söyleyen kişilerin dirayetli durmaları Türk milletinin de kaderini değiştirmiştir. Bu toprakların gördüğü en alçakça işgal girişimi 15 Temmuz gecesi yaşandı. O gece, sokaklara inerek kendi halkına namlu doğrultanların, ellerinde Türk devletinin silahları, üzerlerinde Türk ordusunun üniformaları vardı. Bu milletin iradesine, meclisine, evlatlarına kurşun yağdıranlar, karşılarında yıkılmayacak, aşılmayacak, devrilmeyecek bir duvar gördüler. Bu duvar, Türk milletinin inancı ve inadıydı. Bu güneşi hiç doğmayacak gibi karanlık ve umutsuz görünen gecede dahi milletimize inanç ve heyecan aşılayan şeylerin başında; şüphesiz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin başından itibaren gösterdiği tavır gelmektedir” diye konuştu.
“BU BİR HAÇLI SALDIRISIDIR”
15 Temmuz darbe girişiminin Haçlı saldırısı olduğuna dikkat çeken Başkan Kocacan, “Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin çok isabetli bir tanımla daha baştan teşhisini koyduğu üzere, milletçe karşı karşıya kaldığımız bu şeref yoksunu teşebbüs, özü itibariyle bir haçlı saldırısıdır. Haçı bozguna uğratacak yegâne çözüm ise hilâlin yani Türkiye’nin birliğidir. Bunun için de herkese defaatle çağrılarda bulunulmuştur. İktidarıyla, muhalefetiyle omuz omuza duran ve milli meseleleri uyum içerisinde çözen bir Türkiye; Pensilvanya’da yeni hayaller kuranların da, Kandil’de gündüz düşü görenlerin de kâbusu olacaktır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin tavrı sayesinde; MHP ve ülkücü hareketin, devlet mekanizmasının sigortası, milletin hakiki fedaileri olduğu tekrar anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.
“AFYON’LA İLGİLİ
İSTİŞARELERDE BULUNDUK”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in il başkanlığına yaptığı ziyareti de değerlendiren Başkan Kocacan, “Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek hafta içinde partimizi ziyaret ederek bizi onurlandırmışlardır. Ziyarette ilimizin kendiyle ilgili, proje ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili beraber istişare ederek fikir alış verişinde bulunduk. Başkan Zeybek’in yapacaklarını duyduğumuzda ilimiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz. Ziyaretlerinden dolayı da belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
“DEMOKRASİLERDE ÇOĞUNLUĞUN
KARARINA UYMAK GEREKİR”
Son günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri tarafından meclisin kaos ve kavgaya sürüklendiğini vurgulayan Başkan Kocacan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin fabrika ayarlarının bozulduğunu ifade etti. Kocacan, “TBMM’de 2 gündür provokasyonlar devam etmektedir. Af yasası dediğimiz aslında ceza indirimi ile ilgili yasanın Meclise sunulması Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne hikmetse fabrika ayarlarını bozdu. Yine bir kaos yine bir kavga yaşanmaktadır. Bir gün öncesi MHP ile bir gün sonrası AK Parti ile kavga çıkartıyorlar. Meclisi çalıştırmamak üzere bu provokasyonların yapılması hiç doğru değil. Demokrasilerde salt çoğunluk denen çoğunluğa uymak zorundasınız. Eğer bunu kabullenemiyorsanız reddi miras gibi meclisin içinde olmazsınız.” dedi.
“PARTİ KURMAK İÇİN
BUGÜNÜ NEDEN BEKLEDİNİZ?”
Ali Babacan’ın AK Parti’den istifa ederek yeni kuracakları partiyle ilgili de görüşlerini paylaşan Başkan Kocacan, “Şimdiye kadar neden sessiz kaldılar” diye sordu. Kocacan, “AK Parti’de ekonominin babası dedikleri Ali Babacan belli bir dönem siyasette durağanlaştı. Hiç sesleri çıkmadı. Ahmet Davutoğlu’nun hiç sesi çıkmadı. Biz sadece şunu sorarız. Eğer bildiğiniz bir yanlış var idiyse, partinin içinde iken neden isyan edip ayağa kalkmadınız ya da bugünü neden beklediniz. Ahmet Davutoğlu sanki milletin seçilmiş bir başbakanı değil de, bir yerin kurum müdürü gibi görevden alınmışlığı var yine ses çıkarmadı. Demek ki ses çıkmadığına göre bir kabahat var. Ama ilerleyen süreçlerde bu arkadaşlar parti kurarlarsa misyonlarındaki taşıdıkları şeyi zamanla göreceğiz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme