AEV'in arsası büyük çabalarla alındı

Afyon Eğitim Vakfı (AEV) 33. olağan mali genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Toplantıda konuşan AEV Vakfı 1. Başkanı Hüsnü Serteser, 2018 yılında TED Koleji'nin bulunduğu arsanın satın alınarak vakfa kazandırıldığını belirterek, 'Bu arsa büyük çabalarla alındı. AEV'in tümüne, vakfa gönül verenlere, tüm bağışçılarımıza katkıda bulunanlara ve katkıda bulunacaklara canı gönülden teşekkür ediyorum' dedi   [&hellip]

Afyon Eğitim Vakfı (AEV) 33. olağan mali genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Toplantıda konuşan
AEV Vakfı 1. Başkanı Hüsnü Serteser, 2018 yılında TED Koleji’nin bulunduğu arsanın satın alınarak vakfa kazandırıldığını belirterek, “Bu arsa büyük çabalarla alındı. AEV’in tümüne, vakfa gönül verenlere, tüm
bağışçılarımıza katkıda bulunanlara ve katkıda bulunacaklara canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi

Afyon Eğitim Vakfı (AEV) 33. olağan mali genel kurul toplantısı 21 Aralık 2019 tarihinde TED Afyon Koleji Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Divan M. Şükrü Koçoğlu Başkanlığında; Vakfın Muhasip Üyesi Kadir Pancaroğlu ve Vakıf Genel Sekreteri Murat Diker’den oluştu.
“BÜYÜK ÇABALARLA
ARSA ALINDI”
Olağan Mali Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını AEV Vakfı 1. Başkanı Hüsnü Serteser yaptı. Sözlerine vakfın yönetim kurulu üyelerine, Genel Sekreter Murat Diker ve Muhasip Üye Kadir Pancaroğlu’na teşekkür ederek başlayan Serteser, “Genel kurul toplantımızı yaptığımız kolejin bulunduğu arsa, Hazine’ye aitti. Bir eğitim kurumuysanız, tahsis edilen binanın üzerinde bir eğitim tesisi varsa, Bakanlar Kurulu kararı ile vergiden muafsanız, emlak değerinin yarısına arsayı alma hakkı verdiler. Düzenlemeye göre yüzde 30’u peşin; kalanı 6 ayda bir taksitlerle, 5 yılda ödenecekti. Bunun üzerine Sayın Valimiz’in Başkanlığında, o zamanın Belediye Başkanı, şimdi İGM ve Vakıfımızın 2. Başkanı Sayın Burhanettin Çoban, ben ve Genel Sekreterimiz Murat Diker Bey, İstanbul seyahatine çıktık. Bu seyahat çok verimli geçti. 31 Aralık 2018’de, saat 16:30’da parayı yatırdık ve arsanın sahibi olmuş olduk. Tüm katkı sağlayanlara, manen bizim en büyük destekçimiz olan Sayın Valimiz’e, Sayın Belediye Başkanımız’a, Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e, tüm milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“AEV ORTA BÜYÜKLÜKTE VAKIF”
Kolejin üzerinde bulunduğu arsanın satın alınmasının kendileri için önemli olduğunu dile getiren Serteser, “Bu arsanın satın alınması bizim için önemliydi. Buraya ödenen kira artık bize ödenmeye başlayacaktı. Burayı kiralayan Park Grubu, kirasını bize ödemeye başlayacak. Bu konuda da Sayın Mustafa Enis Arabacı ile de mutabık kalındı. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Daha borcumuz var, ama inşallah bunu halledeceğiz. Artık orta büyüklükteki vakıflar arasındayız. Çünkü 500 burs sayısını geçmiş durumdayız. Bin kişiden fazla kişiye burs veren vakıflar ise büyük vakıf statüsüne geçiyor. Gelir seviyesi ne olursa olsun, tüm Afyonlu hemşehrilerimizin desteğini almak için başlattığımız SMS kampanyasına da destek olundu. Bu konuda da Seçkin Köse’ye teşekkür ediyoruz. Tüm hemşehrilerimizin SMS desteğinin devamını bekliyoruz. Amacımız, başarımızı her geçen yıl artırarak örnek bir Vakıf olmaktır. Bunu da hep birlikte başaracağız.” diye konuştu.
“AFYON’DA TEK EĞİTİME GEÇİLMEK ÜZERE”
Genel kurul toplantısının son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. Afyonkarahisar’ın, son yıllarda yapılan etkinliklerle adından söz ettirmeye başladığına dikkat çeken Tutulmaz, “Afyon, termalin, lezzetin, sporun merkezi olması yanında eğitimin de merkezi olma yolunda ilerliyor. Yeni Üniversite’nin etkisiyle, yeni yatırımlarla Afyon, bölgenin eğitim merkezlerinden birisi olacak. Topluma yön verecek en önemli konu eğitimdir. Biz, eğitimin kültür ile ilgili alanına daha fazla eğilmeliyiz. Bizim okul binası anlamında bir eksiğimiz yok. Bir iki okul hariç tek eğitime geçmek üzereyiz. Altyapı olarak bir sıkıntımız yok. Derslik başına düşen öğretmen ve öğrenci başına, çok öndeyiz. Bunda işadamlarımızın da payı var. Son yıllarda devletimizin yaptığı yatırımın 4’te 1’i oranında işadamlarımız tarafından yatırım yapıldı, bu bize büyük bir ivme kazandırıyor. Sayın Başkan ve Yönetimi’ni kutluyoruz, iyi bir çalışma sergiliyorlar.” şeklinde konuştu.
5 İŞ İNSANI ŞEREF ÜYESİ SEÇİLDİ
Genel Kurul’da Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri, denetim raporu ve 2020 yılı tahmini bütçesi oybirliğiyle ibra edildi. Afyon Eğitim Vakfı’na 50 bin lira ve üzerinde bağışta bulunan iş insanları Hüseyin Özdilek, Özcan Hallaç, Reşat Nuri Türkeli ve Fehmi Denizli’nin, Afyon Eğitim Vakfı Şeref Üyesi olması da yine oybirliğiyle kabul edildi.
GENEL KURULA GENİŞ KATILIM
Genel kurul toplantısına Vakıf’ın doğal üyeleri ve üyelerinin katılımı yanında; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AEV ve ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AEV 2. Başkanı ve İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Demirel ve Musa Bursalı, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

AEV Olağan Mali Genel Kurulu’nda Çekya’nın düzenlediği ZAV-100 İnternet Klavye Şampiyonasında derece elde eden yarışmacılara ödülleri verildi

13 Kasım 2019 günü internet üzerinden düzenlenen Uluslararası Çekya ZAV-100 İnternet Klavye Şampiyonası’na, Türk Milli Takımından katılan 17 yarışçıdan, 1’i şampiyonluk, 1’i ikincilik ve 2’si üçüncülük olmak üzere toplamda 4 madalya kazandılar. 5 öğrenci ise onur tablosuna girerek takım halinde de Dünya Şampiyonluğunu elde ettiler. ABD, Almanya, Arjantin, Bangladeş, Belçika, Çekya, Hırvatistan, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Polonya, Rusya, Slovakya ve Türkiye olmak üzere 14 ülkeden 388 yarışmacının katıldığı yarışmada, madalya kazanan ve Onur Tablosuna giren öğrencilere Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

Bakmadan Geçme