AEV’e Afyon ve basın sahip çıksın

Afyon Eğitim Vakfı olağan genel kurulunda yapılan konuşmalarda Vakıf’a Afyon halkı ve basının sahip çıkması zorunluluğuna vurgu yapıldı Afyon Eğitim Vakfı (AEV) 26. Olağan mali genel kurul toplantısı 7 Haziran Cumartesi günü öğleden sonra TED Afyonkarahisar Koleji toplantı salonunda yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından genel kurul divanı Prof. Dr. Mustafa Koçak'ın başkanlığında Sinan Temurtaş ve [&hellip]

AEV'e Afyon ve basın sahip çıksın

Afyon Eğitim Vakfı olağan genel kurulunda yapılan konuşmalarda Vakıf’a Afyon halkı ve basının sahip çıkması zorunluluğuna vurgu yapıldı

Afyon Eğitim Vakfı (AEV) 26. Olağan mali genel kurul toplantısı 7 Haziran Cumartesi günü öğleden sonra TED Afyonkarahisar Koleji toplantı salonunda yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından genel kurul divanı Prof. Dr. Mustafa Koçak’ın başkanlığında Sinan Temurtaş ve Kadir Pancaroğlu’ndan oluşturuldu.
ANTALYA’DA ŞUBE
AÇILMASI GÜNDEMDE
AEV Başkanı Şükrü Koçoğlu, Antalya’da vakıf şubesi açılması isteğinin genel kurulda görüşülmek üzere gündeme eklenmesini istedi. İstek oy birliği ile gündeme eklendi. Konu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Mahalli Sanatçısı Ömer Yarşi ve Mehmet Dedeoğlu’da toplantıyı takip etti. Divan Başkanı Prof. Dr. Mustafa Koçak, Gaziantepliler’le ilgili verdiği bir örnekte söz konusu Antep olduğunda ilgili herkesin bir araya geldiğini, aynı duyarlılığın Afyon’da da gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
BEKLENTİ ANTALYA’DA
KATILIMIN SAĞLANMASI
Toplantının açılış konuşmasını yapan AEV Başkanı Şükrü Koçoğlu, Antalya’da Şube açılması talebi ile gönül birliği oluşturulduğunu söyledi. Bu talepte bulunanlara teşekkür eden Koçoğlu; “İnşallah Antalya daha büyük bir heyecan duyar. Antalya’da da çok Afyon’lu dostlar var. Afyon’da beceremediğimiz eksikliği inşallah Antalya, İzmir becerir. Daha büyük katılımlar sağlanır. Tabii katılımın amacı belli periyotlarla bir araya gelinerek Afyonlu hemşehrilerin bağlarını koparmamalarıdır. Keşke maddi ve manevi olarak bir imkan sağlanabilse. İnanıyorum ki bu beraberliklerden mutlaka iyi bir sinerji doğacaktır. İnşallah örnek olur tüm Türkiye’ye yayılırız diye düşünüyorum.” dedi.
GEÇEN YIL 122 ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ
Gündem maddeleri doğrultusunda sırayla; 2013 yılı faaliyet raporu ve mali raporu, denetçiler raporu okunarak müzakere edildikten sonra tek tek oylandı. 1987 yılından itibaren Afyonlu ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriminin sürdüğü belirtilen raporda, 2013 yılında da 122 öğrenciye işadamlarından toplanan gelirlerle burs verildiği bu işin hala sürdüğü ifade edildi. Öte yandan burs verilen öğrencilerin ülkenin seçkin üniversitelerinde öğrenim gören ihtiyaç sahipleri oldukları vurgulandı. Başta vakfın kadın kolları üyeleri olmak üzere burs veren tüm hayırseverlere teşekkür edildi. Okul yönetimi tarafından mezun verilmeye başlanmasıyla sürekli il birinciliğine sahip olunduğu kaydedildi.
“BAŞARILARIMIZIN
BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ”
AEV Başkanı Şükrü Koçoğlu, Afyon TED Koleji’nin gerçek anlamda Türkiye’nin en başarılı okullarından biri olduğunu ancak bu başarının kamuoyunda yeterince bilinmediğini söyledi. Afyon TED Koleji’nin 44 bin okul arasında ilk yüzde yer almasının ciddi bir başarı olduğuna işaret eden Koçoğlu; “İstanbul’daki 40-50 bin TL’lik kocaman paralar alan okullardan öndeyiz. Bunun Afyon’da bir şekilde duyurulması lazım. Sağ olsun Sayın Hakkı Özsoy burada. Allah razı olsun her zaman duyuruyorlar. Ama biraz daha fazlaca duyurulmasını özellikle rica ediyorum. Başarılarımız ortada. Türkiye’nin en başarılı okuluyuz. Ama kimse bilmiyor. Marifet iltifata tabidir. Biz iltifat istemiyoruz sadece bilinsin istiyoruz.” diye konuştu.
“AFYON VE BASIN SAHİP ÇIKMALI”
Görüş bildirmek için söz alan İstanbul AFSİAD Başkanı Kamil Ay, AEV öncesinde Afyon Yüksek Tahsil Talebe Cemiyeti’nin bulunduğunu hatırlattı. Cemiyet içerisine 1970’li yıllarda dahil olduğunu belirten Ay; “O yurt bizim birleşim yerimizdi. Vakfın kurulmasında hedef olarak görülen bir yerdi. Bizler İstanbul’da yaşayan Afyonlular olarak her zaman böyle bir yerin kurulması özlemini çektik. Vakfın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılanları rahmet ve saygı ile anıyoruz. Böyle bir vakfın olması gerekiyordu. Şükrü Koçoğlu’nun üzüntüsünü yürekten paylaşıyorum. Bu salonun dolu olması gerekiyordu. Bizler buraya İstanbul’dan kalkıp geldik. Biz kızıp üzülsek de yine geliriz. Ama Afyonumuzun, basınımızın biraz buna sahip çıkması gerekiyor. Sportif ve eğitim alanında okulumuzun başarılarını dinledik. Ama bu başarılara basınımızda yer verilmiyor. Diğer okulların Afyon’daki başarılarını boy boy görüyoruz. Maalesef TED Koleji başarıları gazetelere yansıtılmıyor. Bu başarılar kendi içimizde kalıyor. Ben yeminli mali müşavir olarak bu işin biraz da parasal yönüne bakıyorum. TED Koleji niye para kazanamıyor?” şeklinde konuştu.
“AFYON’DA İNSANLARIMIZ ÇOK DUYARSIZ”
Vakfın raporunu hazırlarken her yıl sıkıntı çektiklerini bu yıl ki rapor hazırlığı sırasında daha büyük sıkıntı çektiklerini anlatan Kamil Ay; “Son dönemde öğrenci burslarını vermeyelim ya da para toplayalım, burs toplayıp bu seneyi atlatalım dedik. Sağ olsunlar Musa Bursalı, Seçkin Köse İstanbul’da başlattıkları kampanya ile biz bu sıkıntıyı atlattık. İnsanlarımıza gittikten sonra bu yapılıyor. Ama Afyon’da insanlarımız çok duyarsız. Vakfın elde ettiği gelirden fazla burs vermemesi gerekiyor. Vakıf öz varlığından para harcayamaz. Bizim o duruma gelmemiz lazım. Kaynaklarımızın artması lazım. Biz 122 öğrenciye burs verirken Denizliler Derneği İstanbul’da 250 öğrenciye burs veriyor. Biz AEV olarak Türkiye çapında 250 öğrenciye burs veremiyoruz. Bunlar bizim eksikliklerimiz. Diğer illerde burslar her ay bir kahvaltılı toplantı ile veriliyor. Kime söylüyorum başta bizim oğlan yok kendi kendimize söylüyorum. Bunu duyuracak olan duayenimiz Hakkı Özsoy ağabeyimiz başta olmak üzere Afyon basınıdır. Lütfen Afyonlu bu vakfa sahip çıksın. Bu vakfı bizim vakfımız. Vakfın sıkıntıları var. Bu iş elbirliği ile yapılırsa bir yere gelir.” ifadelerini kullandı. Vakıf üyelerinden Emekli Albay Ahmet Bilginsoy, Kadın Kolları adına Serpil Özer, Çetin Alpı, Seçkin Köse, Ömer Yarşi söz alarak düşüncelerini açıkladılar. 2014 yılı tahmini bütçesinin belirlenmesinin ardından vakfın Emirdağ ilçesinde bulunan arsa satışı konusunda yönetime yetki oy birliği ile verildi. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme