AEV, mesaj ile destek bekliyor

Afyon Eğitim Vakfı Afyonkarahisarlı ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyor. Afyonkarahisar halkına çağrı yapan Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker 10 lira karşılığında atılacak bir SMS ile öğrencilere burs verileceğine dikkat çekti. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına Afyon Eğitim Vakfı Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Demirel, Metin İplikçiğlu [&hellip]

Afyon Eğitim Vakfı Afyonkarahisarlı ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyor. Afyonkarahisar halkına çağrı yapan Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker 10 lira karşılığında atılacak bir SMS ile öğrencilere burs verileceğine dikkat çekti. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına Afyon Eğitim Vakfı Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Demirel, Metin İplikçiğlu ve Genel Sekreter Murat Diker katıldı. Toplantıda konuşan Afyon Eğitim Vakfı Başkanı Hüsnü Serteser, 450 öğrenciye burs verdiklerini kaydetti. Başkan Serteser şunları söyledi:
“Afyon Eğitim Vakfı Afyonlu öğrencilere burs veren en önemli vakıftır. Bunu iddia ediyoruz ki en bağımsız şekilde, tarafsız şekilde, öğrencilerimizi seçerken kriterlerimizin çok hassas olduğu, puanlamamızın çok hassas olduğu ve seçilen öğrencilerin de noterle tespit edildiği hakikaten önemli bir kurumdur. 2015 yılında yönetim olarak devraldığımız zaman aylık 150 liradan 126 öğrenciye burs veriyorduk. Şu anda geçen 3 sene zarfında aylık 200 liradan 450 öğrenciye ulaşmış durumdayız. Tabi ki burada Yönetim Kurulu üyelerimiz çok önemli rol almakta. Önemli bir kısmını Yönetim Kurulu üyelerimiz vermektedir. Fakat bunun birlikte o günden sonra yaptığımız gerek İstanbul’daki Afyonlu işadamlarını ziyaretimiz, gerek buradaki ziyaretlerimiz gerek genel sekreterimiz Murat Diker’in Afyon Eğitim Vakfı’na geldikten sonraki çok özverili çalışmaları 450 öğrenciye ulaşmamızı sağlamıştır. Bundan sonraki ilk hedefimiz Türk Eğitim Derneği Koleji bizim kiracımızdır. Arsası da Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne aittir. En kısa zamanda bu arsayı almayı planlıyoruz. Tabi ki bunu almak için önemli bir kaynağa ihtiyacımız var. Çünkü şu ana kadar ki kaynaklarımızın büyük bir bölümünü öğrencilerimize burs vermek için kullandık. Ama bu arsanın da alımı en az öğrencilerimize verdiğimiz burs kadar önemlidir. Sebebi ise bu arsa çok değerli bir arsadır. Fakat en son çıkan bir kanun gereği bize emlak bedelinin yarı bedeline verilecektir. Bu arsayı Afyon Eğitim Vakfı’na kazandırmamız hakikaten Afyon Eğitim Vakfı’nın kaynakları ve bu kaynaklardan sağlanacak gelir ile öğrencilere verilecek burslar bakımından çok önemlidir. Tüm vatandaşlarımızı, Afyonlu hemşerilerimizi, özellikle işadamlarımızı bu konuya hassasiyet göstermeye davet ediyoruz. Çünkü eğitim biliyorsunuz çok önemli. Ülkeler eğitimlerini en üst seviyeye getirerek gelişiyorlar. Bu da yıllar alıyor. Eğitime vereceğimiz önem her şeye vereceğimiz önemden çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.” dedi.
10 LİRA KARŞILIĞINDA BİR SMS İLE BAĞIŞ  YAPILACAK
10 lira karşılığında bir SMS ile bağış yapılabileceğine dikkat çeken Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker, “Vakfın gelirini hayırsever işadamlarının bağışları oluşturmaktadır. Daha çok bağış toplayarak daha fazla öğrenciye ulaşabilmek için SMS ile bağış toplama kampanyası düzenlenmiştir. 3 operatör servisiyle yaptığımız yoğun görüşmeler sonucunda yapılacak bağışlar kesintiye uğramayacak. Bağış miktarının tamamı vakfa geçecek. Her bir SMS 10 liradır ve hiçbir kesintiye uğramadan tamamı vakfımızın SMS hesabına yatmaktadır. Kampanya ilçelerimize ve Afyonkarahisar dışındaki illerdeki tüm Afyonkarahisar Derneklerine de duyurularak destekleri istenecektir.Kampanya Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın ilk SMS bağışı ile başlatılacaktır. Afyonkarahisar’da yaşasın yaşamasın tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz.” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme