• Haberler
  • Genel
  • Adliye'ye ön bürolar kurulacak – Kocatepe Gazetesi

Adliye'ye ön bürolar kurulacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'a yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Adliye'de ön bürolar kurulacağını belirtti Adli Yıl Açılış Töreni, Afyonkarahisar Adliye Sarayı'nda gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar katıldı. VATANDAŞLAR İÇİN KOLAYLIKAfyonkarahisar'da göreve yeni başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Bayram [&hellip]

Adliye’ye ön bürolar kurulacak

Afyonkarahisar’a yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Adliye’de ön bürolar kurulacağını belirtti

Adli Yıl Açılış Töreni, Afyonkarahisar Adliye Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar katıldı.
VATANDAŞLAR İÇİN KOLAYLIK
Afyonkarahisar’da göreve yeni başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Adliye’de ön büro kurulacağını kaydetti. Eray, “Birçok adli işlemin bu bürolarda yapılmasını sağlamayı düşünüyoruz. Dava açmak, dosyadan suret almak dosyaya dilekçe sunmak gibi bir çok işlemi vatandaşlarımız ve avukatlarımız bu bürolardan yapabilecekler. Bu sayede hakim ve savcılarla adliye personeli işlerine daha fazla zaman ayırabilecekler. Vatandaşlar da dava açmak gibi işlemler için adliye içinde oda oda dolaşmak zorunda kalmayacaklardır. Bir sonraki işlemimizde yapımı son aşamasına gelen adliye lojmanlarının teslim alınmasıdır. Artan iş yükü karşısında bu adli yılda hakim savcı ve adliye personelimizin sayısının artmasını bekliyoruz ve umut ediyoruz” dedi.
YARGIDA REFORM TALEBİ
Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin de yargıda demokratik bir reformun şart olduğunun altını çizdi. Şahin, “Yargıda durum analizi toplantılarında tespit edilen hemen her husus yasalaştı ancak yargının hızlandırılması başlığı ile takdim edilen bu yasalardan sonra yargının hızlanması sağlanamadığı gibi isabeti yani mutlak adalete yaklaşması da mümkün olamadı. Nasıl mümkün olabilirdi ki? Bu toplantılarda zorunlu müdafilik hızlı ve etkin yargılamanın önündeki engellerden birisi olarak tespit edilmiş ve yapılan oylamada önem sırasına göre üst sıralarda yer almıştı. Nitekim zorunlu müdafiliği ortadan kaldıracak bir tasarı üzerinde çalışıldığı öğrenmiş bu hususa şiddetle karşı çıkmıştık. Demokratik bir yargı reformuna şiddetle ihtiyaç bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
TOPLUMSAL BARIŞ DENGESİNDE YARGI VAR
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner de yargının önemine dikkat çekti. Güner, şöyle konuştu:
“Şüphesiz ki bu tarihi ayda tarihi dönemde yeni bir cumhurbaşkanımızın yeni bir başbakanımızın görevde olması ve halkın tercihleriyle seçilmiş olması bu millete ne kadar önem verilmesi gerektiğini ve bu aziz milletin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Gerek adalet hizmetleri kapsamında adaletin adeta anahtarı olan savcılarımızın, kilidi olan hakimlerimizin ve kapısı olan milletimiz bu hizmetlerden adalet ölçeğinde halkın değerlerine uygun bir şekilde yasalar çerçevesi uygun denklem, adliyemizce kurularak insanımıza bu hizmet sunulacak. Toplumsal barışın toplumsal huzurun ve toplumsal dengenin yargıdan ayrı olarak düşünülmesinin mümkün olmadığını değerlendiriyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme