Adil Öksüz Ortaya Çıktı!

FETÖ'den aranan Adil Öksüz'ün, FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesinde görüldüğü iddia edildi.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü yakınlarında gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Adil Öksüz, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in cenazesinde görüntülendiği iddiasıyla tekrar gündemde. Cenaze töreninde, tabutun arkasındaki safta görülen kişinin Adil Öksüz’e benzemesi dikkat çekti. Öksüz'ün en son görüntüleri 8 yıl öncesine ait olduğu için, aradan geçen zamanda fiziksel değişiklik geçirmiş olabileceği düşünülüyor. Tören sırasında örgüt üyelerinin kendi protokollerine uygun olarak hareket etmeleri, tabuta yalnızca belirli kişilerin yaklaştırılması, ve cenazeye katılanların QR kodla alana giriş yapması da törenin organizasyonuna dair ilginç detaylardı. Öksüz'e benzeyen bu kişi, cenazede tabutun hemen arkasında yer alarak dikkatleri üzerine toplarken, sosyal medyada bazı FETÖ hesapları bu kişinin Adil Öksüz olduğunu, uzun süredir Gülen’in gömüldüğü tesisin kapısında güvenlik görevlisi olarak çalıştığını öne sürdü.

FETÖ’NÜN TSK İMAMI OLARAK BİLİNİYORDU 

Adil Öksüz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alınıp üç gün sonra serbest bırakıldığında kayıplara karışmıştı. “TSK imamı” olarak bilinen Öksüz, darbe gecesi Akıncı Üssü’nde bulunmuş ve TSK içindeki yapılanmanın önemli isimlerinden biri olarak tanımlanmıştı. TSK’da görev alan FETÖ üyelerinin büyük bölümü deşifre edilmiş olsa da örgütün hala yeni üyelerinin ortaya çıkarıldığı biliniyor. Firari olan Öksüz yakalanabilseydi, TSK içindeki bağlantılar ve darbe planının detaylarıyla ilgili daha fazla bilgi elde edilebilirdi.

CENAZEDE ORTAYA ÇIKTI

Gülen'in cenaze töreni ABD'nin Skyland Baseball Stadyumu'nda gerçekleşirken, törende örgüt üyelerinin bir kısmının yüzlerini gizlemeleri dikkat çekti. ABD polisi, Türk basın mensuplarının görüntü almasını engellerken, örgüt üyeleri canlı yayınla töreni izleyicilere aktardı. Törende hiyerarşik bir düzen izleyen örgüt, tabutun arkasında ve ilk saflarda örgüt yöneticilerini bulundururken, ikinci sırada Öksüz’e benzeyen kişinin rahat bir şekilde durduğu görüldü. Bu kişi daha sonra Gülen’in mezarına toprak atanlar arasında yer aldı, bu da onun örgüt içerisindeki önemini işaret ediyor.

CENAZEDEKİ ÖKSÜZ MÜYDÜ?

Öksüz’ün 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde olduğu, darbe soruşturmasında ifade veren bazı FETÖ şüphelisi askerlerce doğrulanmıştı. Eski pilot albay Uğur Kapan, sabah saatlerinde Akıncı Üssü’nde üniformalı bir grup general arasında sivil bir kişi gördüğünü ve bu kişinin medyadan tanıdığı Adil Öksüz olduğunu belirtmişti. 15 Temmuz’un ardından 18 Temmuz’da Ankara Batı Adliyesi’nden serbest bırakılarak kayıplara karışan Öksüz’ün varlığı, Gülen’in cenazesinde yeniden gündeme taşınarak kamuoyunda dikkat çekmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme