• Haberler
  • Genel
  • 'Adil davranmıyorlar, hak yiyorlar' – Kocatepe Gazetesi

'Adil davranmıyorlar, hak yiyorlar' – Kocatepe Gazetesi

Uydukent Minibüs Durağı esnafının sıkıntılarını dinleyen Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, yetkililerin adil davranmadıklarını, hak yediklerini belirttiler Ziyarette konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı şunları söyledi 'Uydukent dolmuş hattında çalışan 70 esnaf yıllarca eziyet çekti, yıllarca [&hellip]

“Adil davranmıyorlar, hak yiyorlar”

Uydukent Minibüs Durağı esnafının sıkıntılarını dinleyen Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, yetkililerin adil davranmadıklarını, hak yediklerini belirttiler

Ziyarette konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı şunları söyledi; “Uydukent dolmuş hattında çalışan 70 esnaf yıllarca eziyet çekti, yıllarca oralarda hiçbir şey yokken gittiler geldiler, ceplerinden para kattılar, devlet hastanesinin o bölgeye açılmasıyla tam rahat bir nefes alacağız dedikleri esnada, yine hiç kimseye hiçbir bilgi vermeden, gündem dışı 15 dakika komisyon arası verilerek Bayındırlık minibüs hattının hastaneye gitmesi yönünde bir karar çıkartmışlardır. Trafik komisyonunda olan meclis üyemiz Halil İbrahim Baykara Bey bu duruma itiraz etmiştir ama karar yine değişmemiştir. Bu konuda Bayındırlık minibüs hattını da suçlamak açısından söylemiyoruz ama herkes kendi sınırında gidiyorsa o sınırda devam etmesi gerekiyordu. Bu güne kadar yıllardır o bölgenin eziyetini çeken 70 kişinin mücadelelerinin de bir anlamı kalmadı. Hele birde son zamanlarda karşılaştıkları olaylarla daha fazla mağdur oldular. Biz kimsenin kimseyi ezmesine, hakkını yemesine izin vermeyeceğiz. Yetkililer bu konuda eşit davranmıyorlar, sizler haklı olduğunuz sürece her zaman desteğimizi vereceğiz” dedi.
“BİRİLERİ ÖLSÜN SONRA
BAKARIZ” DENİLDİ
Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara ise geçtiğimiz günlerde hastane önünde meydana gelen olayları aylar önceden söylediğini belirtti. Baykara; “zamanında siz Şuhut kavşağına kadar güzergâh uzatalım dediğinizde ilk ret oyu veren bendim, Bayındırlık hattının güzergâhının uzamasına ret oyu veren benim, özel halk otobüslerinin Şuhut Kavşağına kadar uzamasına ret oyu verende benim, yani biz haklının ve ezilenin yanındayız. Birileri birileriniz ezmeye çalışıyorsa, biz ezilen tarafın yanında olarak destek oluruz ve haklı olduğumuz mühletçe destek vermeye, yanında olmaya devam ederiz ama haksız olduğu durumlarda da karşısında olmasını biliriz. Biz çok iyi dostuz, arkadaşızdır ama iyiye iyi, kötüye kötü demesini biliriz. Son olayda yapılanlar yanlıştır, aslında yanlış Özel Halk Otobüsü firmasının da yanlışı değildir, yapılan yanlış belediyenin hastane önünde zamanında önlem almadığı için çıkan kargaşanın sonucudur. Belediye trafik komisyonu, bu trafikle ilgilenen vatandaşlar hastane önünde olduğu gibi diğer yerlerde de tedbirlerini zamanında alsa yani bizim önerdiğimiz gibi hastane giriş kapısıyla yan tarafına bir kapı açılsa ve oraya durak yeri yapılsa, diğer taraflarına da taksi durakları ile bir tarafına otobüs, bir tarafına dolmuş durakları olsa bu olaylar yaşanmazdı. Tek suçlu belediye mi? Değil, minibüsçülerde suçlu, otobüs firması da suçlu, vatandaşlarda suçlu ama en büyük suçta orada zamanında tedbir almayan yetkililerdedir. Biz her zaman haklının, her zaman zayıfın yanında olmaya çalışırız. Kimseden korkmayız, kimseden çekinmeyiz, ne gerekiyorsa onu yaparız”
“ZENGİN DİYE BİRİLERİNİ
EZMEMELİDİRLER”
Afyonkarahisar’a başka illerden yatırım için gelenlerin olacağını ifade eden Baykara; “Bizler nasıl dışarıda çalışabiliyorsak, onlarda gelip burada çalışabilirler ama zengin diye birilerini ezmemelidirler. Nasıl büyük alışveriş marketleri Afyon’a geldi, küçük esnaf batmaya başladı, birileri geldikten sonra minibüsçü esnafı küçük esnaf gibi kaybolmasın. İki tarafta çalışsın, herkes hakkına razı olsun, yetkililerde, trafikle ilgili yetkilileri de görevini yapsınlar, böyle şeylere fırsat vermesinler. Bu kavganın olacağını ben aylar önce söyledim. Ben söylediğimde ise ‘3-5 kişi ölsün ondan sonra bakarız çaresine’ denildi. Burada bir şeyleri düzeltmek için birilerinin ölmesini beklemek lazım değildir, marifet herhangi bir olay olmadan, kimsenin canı yanmadan, kimseye bir şey olmadan çözüm yolu bulunabilir. Tabiî ki bunları yaparken de kimse kimseyi ezmesin, hakkını yemesin, herkes hakkına razı olsun, yetkililer de herkese eşit mesafede dursun. Eğer birileri iyi çocuk, birileri kötü çocuk muamelesi yaparsak eğer, kötü çocuk hep kötü çocuk olarak kalır, kötüyü daha çok kötüleştirir. İnsanlar insanlardan korktuğu kadar yani başkanlardan, dernek başkanlarından, Belediye başkanından, Valisinden, Milletvekilinden, Bakanından korktuğu kadar Allah’larından korksa, bu memleket düzelir” dedi.
“MİNİBÜSÇÜ ESNAFI PATLAMA NOKTASINA GELDİ”
Baskılardan bunaldıklarını ifade eden Minibüs şoförleri ise; “dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışıyorlar. Bu olay adalet partisinin adaletsizliğidir. Herkese eşit davranmıyorlar. Uydukent Durağı üzerinden oyun oynanıyor. Durak yerimizi değiştirdiler. 15 senedir hiçbir şekilde şikâyetçi olmayan mahalleli şimdi mi şikâyet ediyor? Bu tür hareketlerle bizleri sindirmeye çalışıyorlar. Biz burayı geleceği var diye aldık, 15 yıl çile çektik ama buradaki geleceğin meyvesini biz değil, başkaları topluyor. Minibüsçü esnafını hep kötülediler, bizden için kötü dediler, terörist dediler hepsini sineye çektik. Dayakta yedik ama hala bizleri korkuyor zannedip üstümüze geliyorlar. Yaşanan olaylardan dolayı minibüsçü esnafı patlama noktasına geldi. 3 gün önce kavga oluyor, biz dayak yiyoruz ama akşam televizyonlarda geçen seneki görüntüler yayınlanıyor. Basın bile taraf hale gelmiş biz ne yapalım” diye konuştular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme