• Haberler
  • Genel
  • 'Adil bir bütçe istiyoruz' – Kocatepe Gazetesi

'Adil bir bütçe istiyoruz' – Kocatepe Gazetesi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Afyonkarahisar Sözcüsü Ömer Akyıldız, gelir dağılımında adaletli bir bütçe istediklerini söyledi Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Afyonkarahisar Sözcüsü Ömer Akyıldız, hükümetin bütçe yaparken emekçileri düşünmediğini belirtti. Akyıldız, 'Bugün iktidara geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP'nin yağma ve talan bütçesine karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı [&hellip]

“Adil bir bütçe istiyoruz”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Afyonkarahisar Sözcüsü Ömer Akyıldız, gelir dağılımında adaletli bir bütçe istediklerini söyledi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Afyonkarahisar Sözcüsü Ömer Akyıldız, hükümetin bütçe yaparken emekçileri düşünmediğini belirtti. Akyıldız, “Bugün iktidara geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP’nin yağma ve talan bütçesine karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı almaya geldik. Bugün AKP dilediği gibi kaynakları topluyor, kullanıyor ve dağıtıyor.
Emekçilerin birikimlerine el konularak, ağır vergilerle toplanan bu kaynaklar, bugün emperyalizmin taşeronluğuna, toplumun tüm ezilenlerini baskı altında tutacak şiddet mekanizmalarına, gerici temelde toplumsal yaşamı yeniden dizayn etmeye aktarılıyor.
Bu kaynaklar, daha fazla istihdam yaratacak, toplumsal refahı arttıracak yatırımlara değil, bir avuç rantiyeci sermayenin cebine aktarılıyor. Bu kaynaklar barış için değil, savaş için harcanıyor” dedi.
KAMU EMEKÇİLERİNE
ZAM TALEBİ
Akyıldız, kamu emekçilerine zam yapılmasını istediklerini kaydederek “Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini, istiyoruz. Kaynakları faiz olarak sermayeye aktaran değil herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir kamu hizmeti üreten bir bütçe istiyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme