• Haberler
  • Genel
  • ADD’li gençler, Hava Şehitliği’ni temizledi

ADD’li gençler, Hava Şehitliği’ni temizledi

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyesi gençler, Afyonkarahisar’daki Hava Şehitliği’ni temizledi. ADD’li gençlere şehit aileleri ve gaziler de eşlik etti Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyesi 20 genç, Afyonkarahisar Kocatepe Asri Mezarlığı’nda yer alan Hava Şehitliği’ni temizledi. Temsili bir temizleme eylemi yaptıklarını belirten ADD Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Turan, “Buraya gelmekteki amacımız, şehitlerimizin [&hellip]

ADD'li gençler, Hava Şehitliği'ni temizledi

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyesi gençler, Afyonkarahisar’daki Hava Şehitliği’ni temizledi. ADD’li gençlere şehit aileleri ve gaziler de eşlik etti

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyesi 20 genç, Afyonkarahisar Kocatepe Asri Mezarlığı’nda yer alan Hava Şehitliği’ni temizledi. Temsili bir temizleme eylemi yaptıklarını belirten ADD Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Turan, “Buraya gelmekteki amacımız, şehitlerimizin mezarlıklarındaki sorunları gündeme taşımak ve ‘Acaba onların kabirlerine, onlara yaraşır bir şekilde sahip çıkıyor muyuz’ sorusun akıllara getirebilmektir” dedi. Milli bilinç ve beraberlik ruhundan vazgeçilmemesi gerektiğini vurgulayan Turan, “Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi kenetlenmeliyiz” diye konuştu.
Kumartaşlı teşekkür etti
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise, gençlerin bu hareketinden dolayı teşekkür etti. Şehitliklerin ve şehit ailelerinin unutulmamasını isteyen Kumartaşlı, “Gönül ister ki bu şehitlikteki sayımız artmasın, biz şehitlerimizi anmak için buraya gelelim” ifadelerini kullandı.
Son şehidin
annesine gül takdimi
Basın açıklamasından sonra şehitliği temizlemeye başlayan gençler, her şehit mezarına bir kırmızı gül bıraktılar. Gençler, Ağustos ayında Sivas’ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Astsubay İsmail Çınar’ın annesi Fatma Çınar’a da gül verdiler.
Böyle bir faaliyet gerçekleştirmeleri dolayısıyla mutlu olduklarını dile getiren gençler, “Sınavlarımıza çalışmamız gerekiyordu. Ama böyle bir etkinlik, sınavlarımızdan daha önemli” dediler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme