ADD'de tansiyonu yüksek kongre – Kocatepe Gazetesi

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi'nin Genel Kurul Toplantısı AKSAM Sanat Kültür Merkezi'nde 4 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi.GÜZEL BAŞLADI KAVGAYARAMAK KALDIGenel Kurulun Divanı Hasan Evrankaya'nın Başkanlığında Niyazi Süngü ve Erdoğan Ersen'den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul toplantısı konservatuar öğrencilerinin iki parçadan oluşan müzik dinletisi ile devam etti. Güzel [&hellip]

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi’nin Genel Kurul Toplantısı AKSAM Sanat Kültür Merkezi’nde 4 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi.
GÜZEL BAŞLADI KAVGAYA
RAMAK KALDI
Genel Kurulun Divanı Hasan Evrankaya’nın Başkanlığında; Niyazi Süngü ve Erdoğan Ersen’den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul toplantısı konservatuar öğrencilerinin iki parçadan oluşan müzik dinletisi ile devam etti. Güzel başlayan ancak aynı tonda devam etmeyen toplantıda mevcut yönetimin çalışmaları slâyt eşliğinde katılımcılara izlettirildi. Tansiyonun bu andan sonra yükselmeye başladığı kongre de gerginlik hat safhaya ulaştı. Darp ve istenmeyen bir olayın yaşamadığı toplantıda kavgaya ramak kaldı.
“EN ÖNEMLİSİ ETHEM TEM FOTOĞRAF YARIŞMASI”
Toplantıda konuşan ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, Atatürk Ormanı Piknik ve Mesire Alanı ile Atatürk’ün fotoğrafçısı Ethem Tem Fotoğraf Yarışmasının derneğin en önemli çalışmaları olduğunu vurguladı. Cengiz, “Pek çok çalışmamız daha var. Ama zamanımız sınırlı olduğu için bunları anlatamıyoruz. Görev süremizde pek çok çalışmaya imza attık. Bunlar arasında benim en önemsediğim özellikle Türkiye genelinde yapılan Ethem Tem Fotoğraf Yarışmasıdır. Yarışmada derece alan fotoğraflar sergilendi. Sergilenen fotoğraflar çok beğenildi. Biz Türkiye’nin birçok ilinde bu fotoğrafları sergileme fırsatı bulduk. Gerçekten ses getiren bir projemizdi. ADD Şubesi olarak eğitime ve öğrencilere büyük önem verdik. Kocatepe’yi görmeyen birçok miniği Kocatepe’ye götürdük. Çalışmalarımızın yanında dernek bütçesini arttırdık.” dedi.
RAPORUN BİÇİMİ VE BÜTÇE
ARTIŞI SORGULANDI
Cengiz’in karşısındaki listede bulunan Bünyamin Öz söz isteyerek konuşma yaptı. Öz ve diğer listede yer alan kişilerin ilk itirazları slâyt eşliğindeki dernek çalışmalarının faaliyet raporu olarak gösterilmesine oldu. Daha sonra dernek bütçesinin arttırılma şeklini eleştiren Ümit Kılçar, Bünyamin Öz, Veli Cengiz ve listesindeki diğer isimler arasında toplantı sonuna kadar ağız dalaşı yaşandı. Kılçar, öğretmen olarak özellikle Eğitim Fakültesi’nde derneğin üyesi geleceğin öğretmenleri olan gençlerle bir araya getirilmeme eleştirisinde bulundu. Ayrıca sürenin daralması gerekçesiyle konuşmaların kısıtlanması, özellikle söz isteyen gençlere söz verilmemesi gerilimi tırmandırdı. Gergin toplantının yapıldığı AKSAM Sanat Kültür Merkezi’nin diğer odalarında ders gören öğrencilerin ders yapamaz hale geldiğini belirten Merkez Sorumlusu sessiz ve sakin bir toplantı yapılması için uyarıda bulunmak zorunda kaldı.
CENGİZ TEKRAR BAŞKAN
ADD Afyonkarahisar Şubesi’nin 362 üyesinden 110’nun oy kullandığı seçimde sandıktan mevcut Dernek Başkanı Veli Cengiz’e 110 oy, Akif Öztürk’ün Başkan adaylığındaki diğer listeye 33 oy çıktı. Üç oyun geçersiz sayıldığı seçim sonrası Cengiz yeniden Başkan seçilerek güven tazeledi. Veli Cengiz’in Başkanlığındaki listenin yönetim kurulu üyeleri; Nurşen Erşen, Sivalay Mara, İsmail Erön, Çağdaş Yalçınkaya, Furkan Güner, Bekir Döner, Ahmet Arslan, Yaşar Düzgün, Erdoğan Erşen, Sevgi Ayar, Erdinç Yakan, İbrahim Çakal, Sıtkı Erkul’dan oluştu. Denetim Kurulu Üyeliklerinde ise; Güngör Uzun, Mehmet Ceylan, Veli Toşbeş, Kerem Ceylan, Tuğçenur Özkalya, Semih Yıldırım yer aldı. Disiplin Kurulu Üyeliklerine; Hasan Evrenkaya, Mine Çiçek, Ahmet Biçer, Gülseren Türkkan, Merve Turan, Ramazan Uğur seçildi. Üst Kurul Delegeliklerine ise; Bekir Döner, Yaşar Düzgün, Nurşen Ersen, Sıdıka Çakan, Ahmet Çakan seçildi. Bölge Temsilcisi olarak Halil Hasırcıoğlu, Kelo Karagöz, Sultan Şenel yer aldı.
ÖZTÜRK VE LİSTESİNE 33 OY ÇIKTI
Akif Öztürk’ün Başkan adaylığında ki diğer liste 33 oy aldı. Yönetim kurulu üyeliklerinde; Bünyamin Öz, Mustafa Ünsal, Mesut Arısoy, Nesibe Çolakoğlu, Seydi Akgöl, Ümit Turan yer aldı. Denetim Kurulu Üyeliklerinde; Atakan Çelik, Ümit Kılçar, Muammer Dede bulundu. Disiplin kurulunda da; Hafize Özmen, Mustafa Akkaş, Nurperi Akgöl yer aldı. Genel merkez delegeliklerinde;  Nesibe Çolakoğlu, Ümit Turan, H. Cavit Göktepe, Bünyamin Öz, Seydi Akgöl bulundu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme