ADD 342'nci şubesini Bolvadin'e açtı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bolvadin Şubesi'nin açılışı 24 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra yapıldı.ŞUBE AÇILIŞI ONURLANDIRDIBolvadin Çarşı merkezinde yapılan açılış töreni Emirdağlı Ozan Yoksul Derviş'in dinletisi ile başladı. Törenin ilk konuşmasını ADD Bolvadin Şube Başkanı Mustafa Okçu yaptı. Mustafa Okçu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün miras bıraktığı cumhuriyetin temsilcileri arasında yer alan ADD Bolvadin Şubesi'nin açılışının [&hellip]

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bolvadin Şubesi’nin açılışı 24 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra yapıldı.
ŞUBE AÇILIŞI ONURLANDIRDI
Bolvadin Çarşı merkezinde yapılan açılış töreni Emirdağlı Ozan Yoksul Derviş’in dinletisi ile başladı. Törenin ilk konuşmasını ADD Bolvadin Şube Başkanı Mustafa Okçu yaptı. Mustafa Okçu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün miras bıraktığı cumhuriyetin temsilcileri arasında yer alan ADD Bolvadin Şubesi’nin açılışının onurunu yaşadıklarını söyledi. Atatürk’ün yaşamı boyunca dünya barışı için çaba gösterip, insan haklarına saygılı, insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, emperyalist işgale karşı vatanımızı savunduğunu hatırlatan Okçu; “Atatürk dünya tarihine Türk’ün adını altın harflerle yazdırmış, ömrünü Türk Milletine adamış büyük önder ve ileri görüşlü bir devlet adamıdır. Ülkemizde yaşanan acı hadiseler bizleri deriden etkilemektedir. Yurttaşlarımızı zorlu günlerde bilinçlendirmek için, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerinin yaşatılması ve ilçemizde fikirlerinin nesilden nesillere aktarılmasına katkı sağlayarak milli değerlerimize sahip çıkmayı amaçladık. Böylesi anlamlı bir günde açılış törenimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
KURTULUŞ VE AÇILIŞ
BİRLİKTE KUTLANACAK
ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz töreninin ikinci konuşmasını yaptı. Cumhuriyetin getirdiği en büyük özelliklerden bir tanesinin eşit vatandaşlık ilkesi olduğunu belirten Cengiz; “Hepimiz eşitiz, hepimiz Cumhuriyetçiyiz, hepimiz laikiz. Bunun ötesi teferruat. Bundan sonra Bolvadin ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş günü kutlanırken ADD Şubesi’nin de açılış günü kutlanacak. Her zaman ve her yerde Bolvadin’de. Biz Atatürkçüyüz, Cumhuriyetçiyiz. Ama geçmişimizle köklerimizle geriye bağlıyız. Atatürk öyle bir çınar ki kökleri, kolları, dalları Türkiye Cumhuriyeti’nin her tarafına kadar ulaşıyor. Biz bu dalların ulaştığı toprak parçasını hiç kimseye vermeyiz. Kimse boşuna heveslenmesin” diye konuştu.
BOLVADİN 342. ŞUBE
ADD Genel Sekreteri Öner Tanık,  Derneğin Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın bir vatani görevi ifa etmek amacıyla açılış tarihinde genel merkez yöneticileriyle beraber Kilis halkı ile birlikte bir çalışma yürüttüğünü bildirdi. Çölaşan’ın en kısa sürede Bolvadin ilçesine gelerek bir konferans vermek istediğini aktaran Tanık; “ADD 1989 yılında kuruldu. Kurucusu Türkiye’nin hukuk bilgini Prof. Dr. Muammer Aksoy’dur. Kendisi bu derneği kurduktan 8 ay sonra evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak katledildi. Şehit verdik çok zaman geçmeden 3 yıl sonra kurucularımızdan Sayın Bahriye Üçok’u sonra Uğur Mumcu’yu, 199 yılında Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı sonra Üyemiz Necip Hablemitoğlu’nu katlettiler. Genel Merkezimize defalarca bombalar konuldu, saldırılar oldu. Mali denetimler adı altında defalarca saldırılar oldu. Genel Başkanımız Şener Eruyğur balyoz kumpasında gözaltına alındı. Silivri zindanlarına atıldı. Ama Bolvadin ilçesinde 342’nci şubemizi açıyoruz” şeklinde konuştu.
ZAMAN BİRLİK ZAMANI
Türkiye’nin günümüzde bölünme ve parçalanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunun halk tarafından bilindiğini söyleyen Öner Tanık, ülkenin hukuk dışı uygulamalarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Tanık sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal devletin çiğnenmesi, ekonominin yabancı devletlere peşkeş çekilmesi ve Mustafa Kemal’in altı ilkesinin adım adım tasfiye edilmeye çalışıldığı bir ülke tablosu ile karşı karşıyayız. Kurucularımız 1989 yılında da bu tespitleri yapmış. Bizler 2016’da bu tespiti yapıyoruz. Fakat hiçbir şart ve hiçbir koşul 1919’dan daha ağır değil. Bunun bilincinde olan bizler hangi partiden olduğu önemli değil. Elbette gerici, bölücü, birçok radikal anlayışlar var. Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışan siyasi partiler var. Terör örgütünü destekleyen siyasi partilerde var. Amerikan ya da AB emperyalizmine Türkiye’yi boyunduruğu altına sokan tek yanlı siyasi partilerde var. Ama Türkiye’nin bağımsızlık sorunu da var. Türkiye’nin halktan yana, bağımsız olarak, bölge halklarıyla dostça ilişkilerle düzlüğe çıkabileceğini bilen siyasi partileri ve yurtseverleri de var. ADD olarak o siyasi partilere ve vatandaşlara sesleniyoruz; Birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Büyük bir güç birliği oluşturmamız gerekiyor. Ama bu birliği kendi siyasi amaçlarımız için kullanmadan.”
ATA’NIN DEĞERİ 15 TEMMUZ’DAN
SONRA ANLAŞILDI
Törenin son konuşmasını CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal yaptı. Mensubu olduğu CHP’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini bazı kesimlerin 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe kalkışmasından sonra bildiğini söyleyen Köksal şöyle konuştu: “Biz hep söyledik. Bu ülkenin tek lideri var. Bu ülkenin tek Başkomutanı var. Başka bir Başkomutan, başka bir lider aramaya gerek yok. Ama kendilerine başka liderler bulan, kendilerine başka fikirler, başka başkomutan bulanlar 15 Temmuz’dan sonra Atatürk’ü ve O’nun fikirlerini bir kez daha anladılar. 15 Temmuz’a kadar O’nun Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisanları iptal etmeye kalktılar. Yetmeyip O’nun resimlerini indirmeye çalışanlar, tabelalardan O’nun isimlerini sökenler ve O’nun fikirlerini kitaplardan çıkarmaya kalkanlar 15 Temmuz’da ağır bir tokat yediler. Bizim tek bir kurtuluşumuz var. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâpları ve O’nun gösterdiği hedef.”  Tören açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme