'Adaylığım söz konusu değil' – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Kocatepe Gazetesi'nin 54'ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve gazete çalışanlarını ziyaret ederek Kocatepe'nin 54'ncü yayın yılını kutladılar.YAYIN HAYATINA VE KIBRISHAREKÂTINA DESTEKTİ!AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Belediye Başkanı [&hellip]

Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Kocatepe Gazetesi’nin 54’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve gazete çalışanlarını ziyaret ederek Kocatepe’nin 54’ncü yayın yılını kutladılar.
YAYIN HAYATINA VE KIBRIS
HAREKÂTINA DESTEKTİ!
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dün gerçekleştirdikleri ziyarette Kocatepe Gazetesi’nin 54’ncü kuruluş yıldönümü kutladılar. Veysel Eroğlu, Kocatepe Gazetesi kurucularından İbrahim Küçükkurt’un Afyonkarahisar yayın hayatına gazete kurucularından Şükrü Küçükkurt ile birlikte verdikleri katkının yanı sıra yavru vatan Kıbrıs’ın bağımsızlığı noktasında büyük çabaları olduğunu belirterek merhuma rahmet diledi. Kendisi öğrenci iken Afyonkarahisar’da bir Kıbrıs mitingi düzenlediklerini, bu mitinge Gazeteci kimliğiyle merhum İbrahim Küçükkurt’un büyük katkı sağladığını anlatan Eroğlu, “Kıbrıs için özel hassasiyetleri vardı.” dedi. Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt, merhum İbrahim Küçükkurt’un Kıbrıs Barış Harekâtına Anadolu’dan katılan tek gazeteci olduğunu hatırlattı.
BÜYÜK ORGANİZASYONA İMZA ATILIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da Kocatepe Gazetesi’nin 54’ncü kuruluş yıldönümünü kutladı. Bugün ve yarın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek dünya çapında büyük bir organizasyon olan Türkiye Motokros Şampiyonası hakkında bilgi veren Çoban, “Büyük bir organizasyona imza atıyoruz. İlimiz son derece önemli bir organizasyonun ev sahibi. Biz de her şey ücretsiz olsun isteniyor. Tabii ki öyle bir sistem yok. Vatandaş konserlerin ücretsiz olmasını bekliyor, ama maalesef bu mümkün değil. Organizasyon tamamen uluslararası. Bu yarışlar dünya yarışı olduğu için önceki günden itibaren Belediye olarak bizim hiçbir yetkimiz yok. Her yetki onlarda yani organizatördedir. Ben bile Belediye Başkanı olarak içeriye kartla giriyorum.” dedi.
YENİ TESPİT EDİLEN
ŞEHİTLİKLERDE YAPILACAK
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Zafer Haftası etkinliklerinin bakanlık döneminden itibaren işi kendisinin devir almasıyla farklı bir boyut kazandığını kaydetti. Zafer Haftası etkinlik ve kutlamalarına her yıl ciddi şekilde özen gösterildiğini, yol yapımlarından sıcak asfalt dökümüne kadar hizmetler verildiğini belirten Eroğlu, “Anıtlar Kurulunca gerekli çalışmalar yapıldı. İstiklal Tanıtım Merkezi, Kocatepe, Çiğiltepe, tüm şehitliklerimize gereken özen gösterildi. Yeni tespiti yapılan başkaca şehitliklerimiz olduğunu öğrendik. Onların etrafını da gerekli çalışmayı yaparak düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
ŞEHİT MEZARLARI TESPİT EDİLDİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm şehitliklerin ve şehitlerin olduğu yerlerin fotoğraf ve drone çekimlerinin hepsinin yapıldığını kaydetti. Çoban, bu çalışma için Belediye olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile işbirliği yaptıklarını hatırlattı. Kocatepe Başkomutanlık Milli Parkı ve Dumlupınar gibi büyük bir alanın tamamen Orman ve Su İşleri Bakanlığı sorumluluk sahasına ait olduğunu aktaran Eroğlu, “Bu alan tamamen Bakanlığımıza aitti. Hatta tüm yollar milli park içerisine alınmış. Biz tüm şehit mezarlarını tespit ettik. Ona göre yeniden düzenlemiştik, sınırları yeniden belirledik. Bazı köyler milli park içerisinde gözüküyordu. Tüm bunları düzelttik. Milli Park alanını daraltmadan sözünü ettiklerimizi başka alana kaydırarak konuyu çözdük. O safhada Belediyemiz ile Milli Savunma Bakanlığıyla Genel Kurmay Başkanlığı ile birlikte çok güzel bir çalışma yapıldı. Bütün bunlar tespit edildi.” ifadelerini kullandı.
GERÇEK ŞEHİTLİKLER İHYA EDİLMELİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bayburtlu Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği ve Büyük Taarruz Şehitliğinin sembolik şehitlikleri olduğuna vurgu yaparak gerçekten şehitlerin yatt��ğı mezarların şehitlik haline dönüştürülmesinin önemine temas etti. Çoban, semboller kadar ve onlardan önce gerçek şehitliklerin ihyasının gerektiğinin altını çizdi. Milletvekili Veysel Eroğlu, bu noktada gerçek şehitliklerin bulunması gerektiğini, kendilerinin bu doğrultuda yürüttükleri çalışmalarda Sakarya’da ve Sarıkamış da şehitlik bularak bu şehitliği ihya ettiklerini ifade etti. Fotoğraf ve drone çekimleri ile yapılan şehit mezarları tespit çekimlerinin şühedayı gelecek nesillere aktarmakta ve sahip çıkmakta önem taşıdığını belirten Burhanettin Çoban bu çalışmanın kitaplaştırılacağını dile getirdi.
“BAZI UYANIKLAR SÖYLENTİ ÜRETİYOR”
Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt, “Sayın Bakanım, biz sizi daha üst mercilerde hayal ederken son günlerde yeni bir söylenti yayılıyor. Sizin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olacağınız söylentisi var. Böyle bir şey var mı?” sorusu üzerine Mahalli İdareler Seçimlerinde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına aday olacağı söylentilerini yorumlayan Eroğlu şöyle konuştu: “Böyle bir düşünce, niyet ve tasarrufumuz yoktur. Böyle bir düşüncemiz yok. İşte Burhanettin Çoban Başkanımız var. Belediye çalışmalarını başarıyla yürütüyor. Bunlar nasıl oluyor, bazı uyanıklar başka bir yerde ki şeyi kesmek için bu tür söylentiler üretiyorlar. Benim isim üzerinden ne söylentiler çıktı. İstanbul, Bursa, Ankara ile ilgili söylentiler üretildi. Afyon’u duymamıştım, bu ziyaretimiz vesilesiyle bunu da duymuş olduk. Öyle bir düşüncemiz de yok, niyetimiz de yok. Talebimiz de yok. Zaten Afyon’un güzel bir Belediye Başkanı var. Bakan olarak tüm ülkeden sorumlu idim. Ama şimdi Afyonkarahisar’a daha yoğun mesai ayıracağım. Bundan sonra Afyonkarahisar’ın hizmetkârı var.”
“BAKANIMIZIN NİYETİ OLSA ÇEKİLİRDİK”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, milletin düşüncesine sonsuz saygı duyduğunu Milletvekili Veysel Eroğlu’nun böyle bir niyeti olması halinde şahsı da dâhil herkesin çekileceğini söyledi.
Çoban, “Elbette sayın Bakanımızın takdiri ama, Sayın Bakanımızın böyle bir niyeti olması halinde hepimiz çekiliriz. Bu işin üstadı sizsiniz diyerek taban dâhil hepimiz hemen Allah’ın izniyle arkasında dururuz” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme