• Haberler
  • Genel
  • Adayların sandıklarından hangi parti çıktı?

Adayların sandıklarından hangi parti çıktı?

7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında siyasi parti adaylarının oy kullandıkları sandıklardan çıkan sonuçlarda AK Parti açık ara önde yer aldı BAŞKAN ÇOBAN’INSANDIĞINDA SÜPRİZ YOKAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın oy kullandığı sandıktan sürpriz çıkmadı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban oyunu Atatürk Lisesi’nde kullandı. 2130 nolu sandıktan en fazla oyu alan parti AK Parti oldu. MHP'nin 112 oy [&hellip]

Adayların sandıklarından hangi parti çıktı?

7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında siyasi parti adaylarının oy kullandıkları sandıklardan çıkan sonuçlarda AK Parti açık ara önde yer aldı

BAŞKAN ÇOBAN’IN
SANDIĞINDA SÜPRİZ YOK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın oy kullandığı sandıktan sürpriz çıkmadı.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban oyunu Atatürk Lisesi’nde kullandı. 2130 nolu sandıktan en fazla oyu alan parti AK Parti oldu. MHP’nin 112 oy aldığı sandıktan, CHP’ye ise 82 oy çıktı.
ÜRÜN’ÜN SANDIĞINDAN 103 OY
AK Parti Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Halil Ürün, oyunu Atatürk İlkokulu’nda kullandı. Ürün’ün sandığından AK Parti’ye 103 oy çıktı.
Ürün oyunu Atatürk İlkokulu 2031 nolu sandıkta kullandı. Sandıktan MHP’ye 70 oy çıkarken, CHP’ye 93 oy çıktı. AK Parti ise 103 oy alarak liderliği bırakmadı.
KAYIKCI’NIN SANDIĞINDA
AK PARTİ BİRİNCİ ÇIKTI
Cumhuriyet Halk Partisi, birinci sıra milletvekili adayı olan ve milletvekili seçilerek meclise gitme hakkı kazanan Avukat Burcu Kayıkcı’nın oy kullandığı sandıktan CHP’ye 62 oy çıktı.
Oyunu 2055 nolu sandıkta Hacı Hayriye Özsoy İlkokulu’nda kullanan Kayıkcı, Afyonkarahisar’ı mecliste temsil edecek. Kayıkcı’nın oy kullandığı sandıktan 62 CHP oyu çıkarken, AK Parti en fazla oyu alan parti oldu. 131 oy alan AK Parti’nin yanı sıra sandıktan MHP’ye de 106 oy çıktı.
PARSAK’IN SANDIĞINDA
MHP ÜÇÜNCÜ OLDU
MHP Milletvekili adayı Mehmet Parsak’ın oy kullandığı sandıktan AK Parti birinci parti olarak çıktı. MHP ise 3’üncü oldu.
MHP 1. sıra milletvekili olarak sandığa giden ve milletvekili olarak çıkan Mehmet Parsak’ın oy kullandığı 2039 nolu sandıktan AK Parti 124 oy aldı. CHP’nin 71 oy aldığı sandıkta, MHP ancak 60 oy alabildi. Parsak’ın sandığından 2 HDP oyu da çıktı.
UYSAL’IN PARTİSİNE 15 OY ÇIKTI
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Afyonkarahisar’da oy kullandığı sandıktan Partisine 15 oy çıktı.
DP Genel Başkanı Afyonkarahisarlı Gültekin Uysal, milletvekili adayı olduğu İzmir 1. sıra 1. Bölge yerine oyunu memleketinde kullandı. Dumlupınar Mahallesi’ndeki Şemşettin Karahisari İlköğretim Okulu’nda 2041 nolu sandıkta oyunu kullanan Uysal, ülke genelinde olduğu gibi sandığında da umduğunu bulamadı. Uysal’ın oy kullandığı sandıktan DP’ye 15 oy çıktı. AK Parti’ye 124, MHP’ye 103, CHP’ye 61 HDP’ye 7 oy çıkan 2041 nolu sandıktan Vatan Partisi’ne ise 2 oy çıktı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme