'Aday adaylığına başvurmadım, görev tevdi edildi'

AK Parti'de merakla beklenen belediye başkan adaylığı süreci neticelendi. AK Parti'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayının eski il başkanı Mehmet Zeybek olduğu bildirildi. BUGÜN AÇIKLANIYORAday adaylığı sürecinin başlamasıyla birlikte mevcut başkan Burhanettin Çoban doğal aday kabul edilmiş, Çoban'ın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ile il başkan eski yardımcısı Hüseyin Tutumlu aday adayı olarak müracaatta [&hellip]

AK Parti’de merakla beklenen belediye başkan adaylığı süreci neticelendi. AK Parti’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayının eski il başkanı Mehmet Zeybek olduğu bildirildi.

BUGÜN AÇIKLANIYOR
Aday adaylığı sürecinin başlamasıyla birlikte mevcut başkan Burhanettin Çoban doğal aday kabul edilmiş, Çoban’ın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ile il başkan eski yardımcısı Hüseyin Tutumlu aday adayı olarak müracaatta bulunmuşlardı. AK Parti Genel Merkezi tarafından yürütülen anket çalışmaları sırasında bu üç isim üzerinde yoğunlaşılmış, son birkaç gündür ise Mehmet Zeybek’in ismi de anketlere dahil edilmişti.
Bugün TBMM’de yapılacak olan AK Parti Grup toplantısına AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar milletvekilleri ve başkan adayı Mehmet Zeybek birlikte katılacaklar. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afyonkarahisar adayı olarak Mehmet Zeybek’i ilan edecek.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırdı.

“ALLAH ÇOBAN’DAN RAZI OLSUN”
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, kendisine partisinin genel merkezince bu görevin tevdi edildiğini söyledi. “İnşallah Rabbim mahcup etmesin, alnımızın akıyla görev yapmayı nasip eder” diyen Zeybek, “Yeni bir Mahalli İdareler Genel Seçimi dönemine girdik. 2014 yılı yerel seçimleri bizim İl Başkanlığımız döneminde yapılmıştı. O dönem ve hala Belediye Başkanımız olan Burhanettin Çoban tek adayımızdı. Hep birlikte çalıştık ve seçimi aldık. Allah kendisinden razı olsun. Bizim İl Başkanlığımızı yaptı. Afyonkarahisar’ın iki dönem Belediye Başkanlığını yaptı. Başarılı hizmetlere imza attı. Neredeyse Afyonkarahisar’ın çehresi değişti.” dedi.

“ÇOBAN’LA ELELE ÇALIŞACAĞIZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adayı olmadığına, böyle bir başvuru yapmadığına değinen Mehmet Zeybek şöyle konuştu: “Ben Belediye Başkan aday adayı falan değildim. Böyle bir düşüncem de yoktu. Dolayısıyla müracaat da etmemiştim. Ama genel merkezimizin yaptığı araştırmanın sonucundan bugün (dün) haberim oldu. Yarın (bugün) sabah saat 10:00’da Ankara’da grup toplantısında olacaksınız Başkanım denildi. Bizim anlayışımız da görev istenilmez verilir. Biz de bu anlayışla yetiştik. İnşallah bu görevi de Rabbim alnımızın akıyla mahcup olmadan yapmayı bize nasip etsin. Kolay bir görev değil, veballi bir görev. Yapılan hizmetlerde kılı kırk yarmak gerekiyor. Allah bizi yolumuzdan saptırmasın. Gönüldaşlarımızla, partililerimizle, teşkilatlarımızla Rabbim birliğimizi bozmasın. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban teşkilatçı bir kardeşimizdir. Kendisi 45 yıllık dostum, kardeşimdir. İnşallah yine el ele, kol kola beraber çalışacağız.”
>> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi

Bakmadan Geçme