“Adanalı Ziya ve Evrak-I Hazân” yayınlandı

Afyonkarahisar Belediyesi, kültürel yayınlara olan desteğine bir yenisini daha ekledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanarak halkın beğenisine sunulan yayınlar büyük ilgi görüyor. Son olarak Gazeteci-Yazar İbrahim Yüksel tarafından hazırlanarak Türk Edebiyatına kazandırılan Afyonkarahisar aşığı 'Şair Adanalı Ziya ve EVRÂK-I HAZÂN' isimli kitabın tanıtımı yapıldı.'ADANALI ZİYA AFYONKARAHİSAR AŞIĞIYDI'15. [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi, kültürel yayınlara olan desteğine bir yenisini daha ekledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanarak halkın beğenisine sunulan yayınlar büyük ilgi görüyor. Son olarak Gazeteci-Yazar İbrahim Yüksel tarafından hazırlanarak Türk Edebiyatına kazandırılan Afyonkarahisar aşığı ‘Şair Adanalı Ziya ve EVRÂK-I HAZÂN’ isimli kitabın tanıtımı yapıldı.
“ADANALI ZİYA AFYONKARAHİSAR AŞIĞIYDI”
15. kitabı Adanalı Ziya ve Evrâk-ı Hâzân ile kitapseverlerin karşısına çıkmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Gazeteci-Yazar İbrahim Yüksel, “Diyebilirsiniz ki “Afyonlular çuvala mı girdi de tuttun Adanalıyı yazdın.” diyebilirsiniz. Edebiyat dünyasında doğum yeri göz önüne alınarak “Adanalı Ziya” olarak tanınan Ziya Bey, 72 yıllık ömrünün son 37 yılını Afyonkarahisar’da geçirmiş, Afyonkarahisar’da vefat etmiş, alkol bağımlısı olarak derbeder bir ömür sürmesine rağmen Afyonkarahisarlıların sanata ve sanatçıya verdiği değerin bir ifadesi olarak şehitliğe defnedilmiş büyük bir şairdir. Afyonkarahisar’a geldiği ilk yıllarda “Kaldım bir Karahisar içinde işitilmiyor eninim” diye yakınan Ziya Bey, ömrünün son yıllarında yeğenleri tarafından Adana’ya götürülmesine rağmen birkaç gün sonra kaçıp gelecek derecede Afyonkarahisar aşığı olmuş divan edebiyatının son temsilcilerinden, Namık Kemal ekolünün ateşli bir ferdi, heccav ve gazelhandır” diye konuştu. Yüksel Adanalı Ziya’nın hayatı hakkında özet bilgiler sundu.
Eserin yayınlanmasında başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere herkese teşekkür eden Gazeteci-Yazar İbrahim Yüksel, “Bu esere katkı sunan herkesle birlikte özellikle de bu kitabın basımını sağlayan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK ETTİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 54’üncü kültür yayınını Afyonkarahisarlılar’ın beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Eserin yayınlanmasında emeği geçenleri tebrik eden Başkan Çoban, Afyonkarahisarlı olmadığı halde ilimizi sevip yerleşen Adanalı Ziya’nın şiirlerinin bu güne kadar kitaplaştırılamadığını öğrendiğini söyledi. Adanalı Ziya’ya ait birçok şiirin Taşpınar Dergisinden derlendiğini gördüğünü aktaran Başkan Çoban, eserin yayınlanmasında emeği geçen Gazeteci-Yazar İbrahim Yüksel, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ve personeli ile herkesi  tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından Gazeteci- Yazar İbrahim Yüksel, tanıtım törenine katılanlara kitabı imzalayarak hediye etti.

 

Bakmadan Geçme