• Haberler
  • Genel
  • “Adam kayırmadan uzak, adil yaklaşımdan yanayız”

“Adam kayırmadan uzak, adil yaklaşımdan yanayız”

İGM Başkanı Salih Sel eleman alımlarıyla ilgili eleştirileri yanıtladı. Sandıklı'da eleman alımı için düzenlenen sınavı yapan heyetin adil yaklaşımı ile takdir topladığını açıklayan İGM Başkanı Salih Sel, adam kayırmadan uzak, adil yaklaşım taraftarı olduklarını sıkça tekrarladı. Sel, medya organlarını da eleştirdiği basın toplantısında bazı yayın organlarında konuların farklı yansıtıldığından yakındı İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı [&hellip]

"Adam kayırmadan uzak, adil yaklaşımdan yanayız"

İGM Başkanı Salih Sel eleman alımlarıyla ilgili eleştirileri yanıtladı. Sandıklı’da eleman alımı için düzenlenen sınavı yapan heyetin adil yaklaşımı ile takdir topladığını açıklayan İGM Başkanı Salih Sel, adam kayırmadan uzak, adil yaklaşım taraftarı olduklarını sıkça tekrarladı. Sel, medya organlarını da eleştirdiği basın toplantısında bazı yayın organlarında konuların farklı yansıtıldığından yakındı

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, mecliste düzenlediği basın toplantısında Sandıklı Yol Bakımevinde çalıştırılmak üzere; kazıcı yükleyici operatörü, kamyon şoförü ve yama işçiliği için düzenlenen sınav sonucu işe alınan personel konusundaki tartışmalara açıklık getirdi.
BASIN OLDUĞU GİBİ YANSITMALI
İGM Başkanı Salih Sel konuşmasına, konu ile ilgili olarak Haziran ayı meclis toplantılarında yaptığı konuşma kayıtlarının bulunduğunu belirterek sözlerine başladı. Sel, daha sonra basın mensuplarına sözünü ettiği konuşma kayıtlarını dinleterek durumu hatırlattı. 3 Haziran Pazartesi günü ilk toplantıda ve 7 Haziran Cuma günü tamamlanan son toplantıdaki konuşmalarının gayet net olduğunu belirten Sel; “Tüm konuşmalarım gayet açık. Ama buna rağmen bazı arkadaşlar basında konuyu farklı yansıttı. Lütfen olup biteni olduğu gibi yansıtın. Basın mensuplarından istirhamım budur. Biz sizlerden fazla bir şey istemiyoruz.” dedi.
ONLAR KENDİLERİNİ BİLİYOR
Sandıklı Yol Bakımevine sınavla alınacak personelle yönelik bir bilgilendirme yaptığını belirten Salih Sel, il dışına çıktığında Haziran ayı toplantısında görüşülen konuya yönelik hazırladığı bilgilendirme notunun medyaya aktarıldığını hatırlattı. Sel, bazı medya organlarında bu bilgilendirmenin olduğu gibi yayınlanırken bazılarında ise kendilerinin notta yer vermedikleri yama işçisi ibaresinin yer aldığına işaret etti. Medya çalışanlarına yönelik; “Bu konuda sizlerden istirhamım size ne veriyorsak onu yansıtın.” diyen Sel; “Biz sizden fazlaca bir şey istemiyoruz. Basın organlarında yazılanları burada teker teker deşifre etmek istemiyorum. Onlar biliyorlar. Kendi gazetelerinde de vardır. Haziran ayının ilk oturumunda, ikinci oturumunda Çay ilçesinde yapmış olduğum konuşmalar var. Cuma günü ise almış olduğumuz üç tane komisyon kararı da aynı. Biz burada hiçbir ilçe ismi zikretmedik. Buna rağmen farklı şeyler yazıldı.” diye konuştu.
KATILIMCILAR
ADİL SINAVA TEŞEKKÜR ETTİ
Salih Sel, medya organlarına yayınlanması için verdikleri bilgilendirme metnini toplantıda tekrar okudu. Konu ile ilgili yapılan görüşme ve konuşmaların tümümün kayıt altında olduğunu kimsenin hiçbir şeyi inkar edemeyeceğinin altını çizen Sel; “Haziran ayının ilk toplantısında Hocalar üyesi Ahmet Kaya, ‘Burada yanlış uygulama yapılıyor. Bu yanlış uygulama hoş olmuyor.’ dedi. Kayıtlarda da var. Konuşmamda biz hiçbir ilçe ismi zikir etmeden diyoruz ki; bu hangi bakımevinden olursa olsun eleman alımı için ilana çıkılsın ve kim buna layıksa o kişiler işe alınsın. Biz bunun önüne geçmeye çalıştık. Ama tartışmanın yaşandığı toplantıyı takip eden basın mensupları biliyorlar, maalesef alınmış elemanlar savunuldu. Kim savundu, muhalefet partisinin üyeleri de savundu. Halbuki alımın adil yapılması için bizim bir gerekçemiz var. Kimsenin elemanı değil işe layık olan alınsın diyoruz. Benim hiçbir konuşmamda yama işçisi ifadesi yok. Ben hep greyder operatörü örneğini verdim. Eğer yolu düzeltip aracı iyi kullanabiliyorsa kim olursa olsun işe onu alırsınız dedim. Biz şu isim alınsın bu isim alınsın demedik. Kesinlikle bunun karşısındayız. Nitekim ilana çıkıldı. Sandıklı ilçesindeki sınava 30 kişi müracaat etmiş. Müracaat edenler sınavın bu kadar adil olacağını bilmediklerini söyleyerek sınav heyetine teşekkür etmişler. Buradan başlarında bir makine mühendisi olmak üzere 7 kişilik bir ekip sınav heyeti olarak gitti. Sınavı 7 kişilik komisyon yaptı.” şeklinde konuştu.
FARKLI OYUNLAR VAR
İGM Başkanı Salih Sel, yaptığı konuşmaların kayıt altında olmasına rağmen farklı şekilde yansıtıldığını tekrarlayarak duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Her iş ve işlemin açık şekilde yapıldığına değinen Sel şunları söyledi: “Hiçbir şeyimiz kapalı değil. Bütün toplantılarımız hem sesli hem de görüntülü olarak kayıt altında. Konuşmamda başka bakımevlerinde de böyle uygun olmayan durumlar olması halinde hepsini iptal edeceğimizi de söyledim. Sandıklı KHGB’nden İGM’den iki üye bulunuyor. Bu iki üyeden biri AK Partili diğeri MHP’li. Onlar maalesef kendi aralarında bir takım şeyler sunmuşlar. Kaymakam bey de bunu kabul etmiş. Bizim tepkimiz onaydı. Dağıttığımız bilgilendirme metninde de ifade ettiğimiz gibi; adil bir şekilde ilana çıkılsın, ilanla müracaat edenler merkezden bir komisyon tarafından değerlendirilsin dedik. Çünkü o yöreden oluşacak komisyon üyelerine ister istemez tesir edilebilir diye düşündük. Buradan merkezden eleman gönderilsin istedik. Sayın Valimiz bunu aynen yaptırdı. Sandıklı ilçesindeki eleman alımı sınavına 30 kişi müracaat etmiş. Aslında bunu herkesin desteklemesi lazımdı. Muhalefet partilerinin de desteklemesi lazımdı. Ama burada farklı oyunlar olduğu için maalesef öyle bir şey yapmadılar.”
HOŞ ŞEYLER OLMADI
Konunun Haziran ayı meclis toplantılarında detaylı tartışıldığını, tartışmanın uzatılması halinde mecliste bir kişinin üzerine çullanılacağını söyleyen Salih Sel sözlerine şöyle devam etti: “Biz olumsuzluğa meydan vermek istemedik. Ben orada siyasi söylemlerin konuşulmaması için hem kendi partimin üyelerinden hem de karşı tarafın üyelerine mümkün mertebe bu tip şeylere müsaade etmiyorum. Sonradan tartışma çıktı. Ben oturumu kapattıktan sonra MHP Grup Başkanı basın mensuplarına ‘İçeride toplantı yapacağız.’ dedi. Bilindiği üzere eskiden duyuru yapılırken davullar çalınırdı. Bizden bir arkadaş basın mensuplarını çağırması için ‘Davul çalsaydınız bari.’ demiş. İşte orada film koptu. Zaten ortam gergindi. En ufak bir kıvılcımda patlayacaktı. Hoş olmadı. Bu konu konuşuldu. Bizim adil işe alım prensibimizi herkesin desteklemesi lazım. Mecliste üç partimiz var. Üç partinin destek vermesi lazım. Alınan kararda eleştirilecek bir durum var mı?”
Sel, AK Partili üye Süleyman Yıldız’la, MHP’li üye Murat Çandır’ın neden çekimser oy kullandıkları sorusunu, ikisinin de Sandıklı KHGB üyesi olmaları ve onların istedikleri isimlerin işe girmeleri gerekçesiyle çekimser oy kullandıkları şeklinde cevapladı. Kendi partisinin üyesini ayırt etmediğine vurgu yaptı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme