Adaletin olamadığı ülke, ülke sayılmaz

Tanık Koruma Birim Amirleri Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Adaletin olamadığı ülke, ülke sayılmaz” dedi Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Daire Başkanlığı her yıl yapılan 'Tanık Koruma Birim Amirleri Değerlendirme Toplantısı', Korel Termal Otel’de Vali İrfan Balkanlıoğlu’ nun katılımı ile Korel Termal Otel’de başladı. Açılış konuşmaları sırasında söz alan Vali Balkanlıoğlu, “Adaletin olamadığı bir [&hellip]

Adaletin olamadığı ülke, ülke sayılmaz

Tanık Koruma Birim Amirleri Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Adaletin olamadığı ülke, ülke sayılmaz” dedi

Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Daire Başkanlığı her yıl yapılan ‘Tanık Koruma Birim Amirleri Değerlendirme Toplantısı’, Korel Termal Otel’de Vali İrfan Balkanlıoğlu’ nun katılımı ile Korel Termal Otel’de başladı. Açılış konuşmaları sırasında söz alan Vali Balkanlıoğlu, “Adaletin olamadığı bir ülke, ülke sayılmaz. Bu anlamda da güzel bir söz var. ‘Dinsiz devlet yaşayabilir ama adaletsiz devlet yaşayamaz.’ Adalet herkese hakkının verilmesi anlamını taşıyorsa gerçek adalettir. Eşitlikten öte adalet daha önemlidir. Adaletin gerçekleşmesi için kişilerin hakkını çeşitli merciler aracılığıyla alabilmesi gerekiyor. Hakkında alınabilmesi için de hakkının olduğunun ispat edilmesi gerekiyor. Bunun için de her şey delil olabiliyor. Saç, tükürük ve iz gibi. Bu deliller çok iyi bir şekilde toplanıyor ve suçlular tespit edilerek adalete teslim ediliyor. Ölen ve öldürülen insanların kanının yerde kalmaması son derece önemli. Bir insan bir alem demektir. Bir insanı öldürmek bütün alemi öldürmek gibidir. Yani bu kadar ağır. Dolayısıyla organize suç örgütleri, büyük çapta kaçakçılık yapanlar, uyuşturucu pazarlayanlar, devletin meşru seçilmiş hükümetini değiştirip dönüştürüp kendileri haksız yere ve zorbalıkla başa geçmek isteyenler bunların hepsinin adalet mercilerine çıkarılması ve bu yapılanları bir daha yapamayacak şekilde ceza verilmelidir ki adalet yerine gelsin. Burada da adalet sağlanması için de şahitlikler önem kazanıyor” dedi.
HAKSIZLIĞA ŞAHİT
OLAN SÖYLESİN
Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“İşte kapalı kapılar arkasında bu olaya şahit olan birinin gelip ‘ben bu olayı gördüm’, ‘duydum’, demesi gerekiyor. Bunu da çekinmeden, korkmadan ve hiçbir ayrıntıyı atlamadan yapması gerekiyor. Tabi şahitlik zor, bu hususta Kuran-ı Kerim’de ayet vardır, ‘şahitliği gizlemeyin’ diye. Bir de ‘sakın ola şahit olduğunuz hiçbir şeyi gizlemeyin’ yazıyor. Kimse haksızlık konusunda şahit olduğu şeyleri dile getirmekten çekinmesin. Yine Kuran’da ‘haksızlık karşısında konuşmayan susan şeytan gibidir’ deniyor. Şahitlik yaparken de şahitin de korunması çok önemli. Gelişmiş ülkeler bu konuya daha önceden önem vermeye başlamışlardır. Bu anlamda yaptığınız iş son derece önemli. Sizler adaletin yerine getirilmesine çok büyük katkılar sağlıyorsunuz. Bu anlamda aranızda dayanışma halinde olmak, yeni bilgi ve yöntem bulan arkadaşların birbirleri için paylaşım içinde olması ve karşılıklı görüşmelerle inşallah bu eğitim sizleri çok daha ileriye götürecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Korel Termal Otel’de 12-15 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacak olan Tanık Koruma Birim Amirleri Değerlendirme Toplantısı’nın ilk bölümüne Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Tanık Koruma Daire Başkanı Musa Çağlar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, diğer illerden gelen İl Emniyet Müdürleri, Polis Meslek Yüksek Okul Müdürü Müjdat Karagöz ve İllerin Tanık Koruma Şube Müdürleri ile Birim Amirleri katıldılar.

Bakmadan Geçme