Adalet yollarda aranmaz – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven dün partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken ve Davut Yılmaz da hazır bulundu.BAKAN'LA STKTEMSİLCİLERİBİRARAYA GELDİAK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ramazan ayının son haftasında da Ramazan programlarıyla halkla birlikte olmaya devam ettiklerini dile getirdi. Orman ve [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven dün partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Ötken ve Davut Yılmaz da hazır bulundu.
BAKAN’LA STK
TEMSİLCİLERİ
BİRARAYA GELDİ
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ramazan ayının son haftasında da Ramazan programlarıyla halkla birlikte olmaya devam ettiklerini dile getirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun önceki gün tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle partide bir araya geldiğini aktaran Yurdunuseven; “Sayın Bakanımız sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı istişare toplantısında onların talepleri ve ihtiyaçlar konusunda bilgilendirildi. Toplantıya Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın da iştiraki ile katılımcılara Belediye ile ilgili bilgilerde aktarıldı. Çok güzel bir fikir alışverişi oldu. Sayın Bakanımızın katılımı da bize gerçekten memnuniyet verdi. Hem de sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmiş olmamızdan dolayı çok mutluyuz” dedi.
“HALKIMIZLA BİRLİKTE OLDUK”
AK Parti yönetimi olarak kendilerinin her ay düzenli biçimde bir sivil toplum kuruluşuyla, vakıf, dernek ve cemiyetlerle hep bir araya geldiğini belirten Yurdunuseven; “Her ay bir sivil toplum kuruluşu ile oda, dernek, sendika ile bir araya geliyoruz. Onların dertlerine çözüm bulmaya çalışıyoruz. Önceki gün de Sayın Bakanımızla birlikte gerçekten güzel bir program gerçekleştirdik. Akabinde Sayın Bakanımızın her yıl geleneksel olarak yaptığı Şuhut’taki iftar programına katıldık. Yine halkımızla birlikte olduk” diye konuştu.
“ADALETİ YOLLARDA
ARAMAK YANLIŞ”
Toplantıda basın mensuplarına “Siz sormadan ben söyleyeyim. Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir adalet yürüyüşü başlatıldı” diyen Yurdunuseven; “Sayın Muhalefet Partisi Genel Başkanı öncülüğünde ‘Adalet Yürüyüşü’ adı altında bir yürüyüş yapılıyor. Ben öncelikle şunu söyleyeyim ki, bu bir adalet yürüyüşü değildir. Bana göre bu FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmektir. Adaletin aranacağı yer bellidir. Adalet; adliyelerde, mahkemelerde, gerek ilk derece mahkemeleri gerekse Yargıtay, Danıştay gibi yerlerde aranır. Bunlar gibi yüksek mahkemelerde Anayasa Mahkemesi’nde aranır. Adalet oralarda vardır, orada dağıtılmaktadır. Adaleti yollarda aramak bize göre yanlış bir şey. Bu konuda bilindiği üzere Büyükşehir Belediye Başkanının damadı tutuklandıktan sonra ilk etapta salıverilmişti. Burada Muhalefet Partisi Lideri ve Muhalefet Partisi ‘Bu suçlu nasıl salınır? Demek arkasında başka şeyler var. Kendi yandaşlarınızı koruyorsunuz’ diye bir savunmada bulunmuşlardı. Kendilerinden bir tutuklama olduğunda Sayın Kılıçdaroğlu ‘Biz insanların tutuksuz yargılanmasından yanayız. Ceza kesinleşmeden kişilerin tutuklanmasından yana değiliz’ diyor. Kendisi ile çelişen bir takım ifadelerde bulundu” şeklinde konuştu.
NORMAL VATANDAŞ
OLARAK YARGILANDI
Bir hukukçu olarak özellikle 25 yıl gibi büyük cezalarda, 10 yıl ve daha üzerinde ceza alan kişilerin genelde hükümle birlikte tutuklandığını belirten Yurdunuseven şöyle konuştu: “Buradaki usul kaçma ihtimali olduğudur. Karar kesinleştiğinde eğer beraat etmesi gerekirken ceza almışsa devlet bunun tazminatını kişiye öder. Ama 25 yıl gibi büyük cezalarda kaçma ihtimali de yüksektir. Dolayısıyla dokunulmazlığı artık kaldırılmış bir milletvekili, normal bir vatandaş gibi yargılanmıştır. Bilindiği üzere her yargılama sonucu çoğu kişi memnun kalmıyor. Çoğu insan hata yapıldığını bana çok ceza verildiğini dile getiriyor. O zaman her önüne gelen adalet yazısını alıp yollara düşerse ortaya çıkacak keşmekeşi düşünün. Adalet yollarda aranmaz. İlgili yerlerde aranır. Orada da adaletin tecelli ettiğine biz kanaat getiriyoruz. Çok şükür Türkiye’de hâkimler var. Onlar karar veriyorlar.”
“HAFTANIN EN ÖNEMLİ
GÜNDEMİ BU”
AK Parti’nin kapatılması davasında da ��Türkiye’de de yargıçlar varmış” diye beyanda bulunanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu hatırlatan Yurdunuseven şunları söyledi: “Şimdi de Sayın Kılıçdaroğlu tam tersini söyleyerek adaletin gerçekleşmediğini söylüyor. Bana göre algı adalet değil farklı yönlerde. Farklı düşüncelere gönderme yaparak özellikle FETÖ’nün ekmeğine tekrar yağ sürmek olduğu kanaatindeyim. Bence haftanın en önemli gündemi budur.”
AK PARTİ ANKARA’DA
TOPLANACAK
1 Temmuz tarihinde AK Parti toplantısının başkentte, genel merkezde yapılacağını söyleyen Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Bize 1 Temmuz tarihinde Ankara’da toplantı yapılacağı bilgisi gelmişti. Genel Merkezin ilgili birimini telefonla aradım. Programın Afyonkarahisar’da yapılması gibi bir durum söz konusu değil. Toplantı Ankara’da genel merkezde olacak. Bu toplantıya İl Başkanları, İl Kadın Kolları Başkanları, İl Gençlik Kolları Başkanları çağırıldı. Genişletilmiş değil normal İl Başkanları Toplantısı olacak. Bu toplantı Ankara’da yapılacak. Afyonkarahisarla ilgili bir program yok.” Yurdunuseven, kongre takviminde normal sürecin devam ettiğini de sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme