• Haberler
  • Siyaset
  • 'Adalet için, Cumhuriyet'in kazanımları için çağrı yapıyoruz'

'Adalet için, Cumhuriyet'in kazanımları için çağrı yapıyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na verilen 25 yıl hapis cezası dolayısıyla başlattığı Ankara-İstanbul Yürüyüşü hakkında basın açıklaması yaptı. Demirkırkan, 'Adalet çağrısı yapıyoruz. Bu çağrı demokrasi için, Cumhuriyet'in kazanımları için, hukukun üstünlüğü içindir' dedi.'KEYFİ TUTUKLAMALAR YAPILIYOR'CHP İl Binası önündeki partililere seslenen CHP İl Başkanı Kemal [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na verilen 25 yıl hapis cezası dolayısıyla başlattığı Ankara-İstanbul Yürüyüşü hakkında basın açıklaması yaptı. Demirkırkan, “Adalet çağrısı yapıyoruz. Bu çağrı demokrasi için, Cumhuriyet’in kazanımları için, hukukun üstünlüğü içindir” dedi.
“KEYFİ TUTUKLAMALAR
 YAPILIYOR”
CHP İl Binası önündeki partililere seslenen CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “Hiçbir zaman; damat olup biat, yandaş olup yalaka olmadık. Hak, Hukuk ve Adalet arayışımızı dün olduğu gibi bugünde sürdürmeye kararlıyız. Olmadık bir işten mağduriyet yaratarak hukukun temel kuralları yok sayılıp, keyfi tutuklamalar yapılarak, insanlar sorgusuz sualsiz maddi temeli ve ispatı olmadığı halde, dünya görüşleri ne olursa olsun, düşünce ve ifade özgürlüğü noktasında davranarak insanların özgürlüğünün elinden alınmasına ve cezaevlerine gönderilmesine her zaman karşı çıktık, her zaman ezilenin, mağdur edilenin, ötelenenin yanında yer aldık. Çünkü biz demokrasiye, Hukukun üstünlüğüne, Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip bir partiyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz” diye konuştu.
“ASIL SUÇLULAR
YARGILANMIYOR”
Demirkırkan, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların yargılanıp hapsedildiği ve ölüme terkedildiği bir süreç yaşıyoruz. “O tırlarda gıda malzemesi vardı” diyen kendileri değil miydi?Yasadışı yollardan silah kaçakçılığı yapan birilerini gazetecilik gereği ortaya çıkartmak ve bunun için görevini yerine getiren Enis Berberoğlu, Can Dündar, Erdem Gül ve Cumhuriyet Gazetesi cezalandırılıyorsa ve bu ülkenin siyasi iktidarı ‘bunun hesabını vereceksiniz’ diyerek tehditler ediyorsa, bu ülkenin çivisi çıkmıştır. Ama şu bilinmelidir ki, tarih hiç kimsenin yaptığının yanına kâr kalmadığını da bize göstermektedir.Gün gelecek onlar yargılanacaklardır. Onlar hukukun ve adaletin terazisinde tartılıp hak ettikleri cezayı alacaklardır. Ve değerli arkadaşlarım o gün geldiğinde ‘adalet istiyoruz’ dediklerinde bu ülkede demokrasi, düşünce ve ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve yargıçlar vicdanlarının sesiyle hukukun temel kurallarını hayata geçireceklerdir.  Dünyanın en soylu kavramı olan adalet, bu ülkede halkın ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında uygulanacaktır.” >> Murat ARISOY’un Haberi

Demirkırkan kaza yaptı

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, trafik kazası geçirdi

Alınan bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe destek vermek için Ankara’ya giden Demirkırkan’ın içerisinde bulunduğu 03 ED 810 plakalı otomobil, Emirdağ ilçesinde bir köpeğe çarparak yoldan çıktı. Kazayı, Demirkırkan ve yanında bulunan CHP Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer, yara almadan atlattı.

Bakmadan Geçme