• Haberler
  • Eğitim
  • Adalet Eğitim Merkezlerinin topluma büyük katkısı var

Adalet Eğitim Merkezlerinin topluma büyük katkısı var

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Adalet Mesleki Eğitim Merkezleri sayesinde tutuklu ve hükümlülerin tahliye olduktan sonra topluma daha kolay adapte olduklarını belirtti

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve beraberindekiler, Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitim ve Öğretim İş Birliği Protokolü” kapsamında açılan Afyonkarahisar Şehit Soner Hayta Adalet Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti. Ziyarette; Afyonkarahisar Merkez Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Olcar, Şube Müdürleri Mustafa Günay ve Medeni Buğra da hazır bulundular.
Hizmet birimlerini gezen ve idarecilerden kurumun iş ve işlemleri hakkında bilgi alan Miraç Sünnetci, “Adalet Mesleki Eğitim Merkezlerimiz sayesinde tutuklu ve hükümlüler, okur-yazarlık, ilkokul, ortaokul, lise öğretimi yanında mesleki eğitim alıyor, mevcut mesleki bilgi ve becerilerini de belgelendirme imkânına sahip oluyorlar. Bu sayede tahliyelerinden sonra topluma daha kolay adapte olarak kendi işlerini kurmaları veya iş bulmaları sağlanıyor.” dedi.

Bakmadan Geçme