Adalet Bakanlığı'nda Dev İstihdam

Adalet Bakanlığı 400 İcra Müdürü ve Müdür Yardımcısı alacak. 100 İcra Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevde yükselme suretiyle alınacak. Başvurular 24-30 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak.

Adalet Bakanlığından; Açıktan alım suretiyle İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcıları Seçme Sınavı yapılacak.

SINAV 7 ARALIK 2024 TARİHİNDE YAPILACAK

Adalet Bakanlığınca, yazılı ve sözlü sınavlar ile 300 adet İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı açıktan alınacaktır. Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Aralık 2024 Cumartesi günü 062 Ankara-Çankaya ve 067 Ankara-Yenimahalle olmak üzere iki sınav merkezinde yapılacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 105 dakika sürecektir. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

 Başvuranların icra müdürü ve icra müdür yardımcısı olarak atanabilmeleri için Adalet Bakanlığı İcra Personelinin Sınav, Atama, Nakil, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinde belirtilen aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

Bu şartlar;  Türk vatandaşı olmak, yazılı sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmaktır. Doğum tarih 1 Ocak 1989 ve daha sonra olanlar.  Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olma şartı aranıyor.

Lisans, ön lisans alan kodu 3209, 1102, 9339 veya 6352 olanlar, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak gereklidir. Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. 7 Nisan 2021 tarihli ve 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince güvenlik soruşturması ve veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

 Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağma gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartı aranır. 

BAŞVURULAR 24-30 EKİM 2024 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Sınava başvurular 24-30 Ekim 2024 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr  internet adresinden alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır.

ÖSYM başvuru merkezlen başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır. Geç başvuru günü, 7 Kasım 2024 tarihidir. Başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı bilgi, sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacak kılavuzda yer alacaktır.

ÖSYM tarafından yapılan; başvuruların alınması, sınavın uygulanması, güvenlik önlemleri, sınav ücretinin yatırılması, sonuçlara itiraz vb. sınav ile ilgili güncel gelişmeler, ÖSYM tarafından adaylara ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacaktır.

Adayların eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. YÖKSİS'te eğitim bilgisi bulunmayan (yurt dışı ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden yabancı uyruklu numarası edinen 0 ile başlayan K U. numarası adaylar, adayların ise varsa ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgileri başvuru ekranına yansıtılacaktır.
 

Bakmadan Geçme