Adalet Bakanı'na keyfi yetkiler tanınıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, uluslararası adli işbirliği bu denli önemliyken görüşülmekte olan kanunun her noktada önemli eksiklikler içerdiğinie dikkat çekti. Mehmet Parsak, her maddede Adalet Bakanı'na geniş çaplı takdir yetkileri tanınmasının kabul edilemez, keyfi bir uygulama olduğunu söyledi.Konunun uluslararası hukuku, ülke güvenliğini ve itibarı ilgilendiren bu önemli düzenlemelerin uygulanmasında Adalet Bakanı'na bu [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, uluslararası adli işbirliği bu denli önemliyken görüşülmekte olan kanunun her noktada önemli eksiklikler içerdiğinie dikkat çekti. Mehmet Parsak, her maddede Adalet Bakanı’na geniş çaplı takdir yetkileri tanınmasının kabul edilemez, keyfi bir uygulama olduğunu söyledi.
Konunun uluslararası hukuku, ülke güvenliğini ve itibarı ilgilendiren bu önemli düzenlemelerin uygulanmasında Adalet Bakanı’na bu kadar yetki tanınmasının hukuki ve adil olmaktan çok, keyfî ve siyasi bir yaklaşım olduğunu ifade eden Parsak, “Bu durum ülke menfaatinden çok, siyasi ve şahsi menfaatlerin düşünüldüğünü akıllara getirmektedir” dedi. Tasarı ile Adalet Bakanı’na verilen yetkileri sert bir şekilde eleştiren Parsak, “Adalet Bakanının ülkemizdeki mevcut adalet sistemini getirdiği durum düşünüldüğünde, uluslararası adli iş birliği konusunun akıbeti konusunda hemen hemen hiç kimsenin bir şüphesi olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
HABUR’DAKİ ÇADIR
HATIRLATMASI
Adalet Bakanı ile ilgili eleştirilerini geçmişten örnekler vererek sürdüren MHP’li Parsak,  “Oslo’da, PKK’nın sözde yöneticileri ile görüşen, Habur’da çadır mahkemeleri kurarak teröristleri karşılayan, teröristler rahatsız olmasın diye çadır mahkemelerindeki Atatürk portrelerini indiren, teröristlerin pişmanlık yasasından yararlandırılmasını sağlayan, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını bir gecede kapatan, bu sırada hâkimleri, savcıları, Emniyet yetkililerini görevden almaktan ya da görev yerini değiştirmekten çekinmeyen, rüşvetçileri ve önüne yatanları hapisten kurtarıp paralarını faiziyle birlikte iade eden bir iktidara, bu konularda güvenmemiz imkansızdır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme