Acun’un Mal Varlığı Ne Kadar?

Türk televizyonlarının tanınmış ismi Acun’un mal varlığı ne kadar? Geliri ne ve yaptığı işler neler? İşte yanıtlar.

Ekranların tanınan isimlerinden Acun Ilıcalı’ya dair merak edilen konuların başında serveti geliyor. Zira sevilen TV programlarının yapımcısı, kanal ve akış platformları, hatta futbol kulübü sahibi Acun, gelirlerini büyütmeye devam ediyor. Hayatına dair merak edilen birçok konu var, şüphesiz bunlardan biri de serveti. Peki Acun’un mal varlığı ne kadar? Geliri ne ve yaptığı işler neler? İşte yanıtlar.

ACUN’UN MAL VARLIĞI NE KADAR?

Bu kapsamdaki bilgiler uzun süredir ‘100 milyon dolar civarı’ iddiası üzerinde şekilleniyor. 2023’ün ilk aylarında 100 milyon dolar servete sahip olduğu yönünde haberler basına yansımıştı. Geçtiğimiz Eylül ayında bu kez İngiliz basını konuyu işledi ve Acun’un mal varlığı ne kadar sorusuna yanıt aradı. İlginç bir tesadüf olarak İngiliz basınında yer alan haberlerde de tanınmış ismin serveti 100 milyon dolar şeklinde ifade edildi. Detaylarda ise Ilıcalı’nın net serveti 100 milyon, bunun net servet kapsamı 61,14 milyon dolar ve gelir akışları ile buna 30 milyon doların üzerinde daha ekleniyor ve toplam rakam 97 milyon 820 bin dolardan ‘fazla’ denilerek bir hayli net ifadelerle belirtiliyor.

55 yaşındaki Acun Ilıcalı, İngiliz kamuoyunun gündemine kendi şirketi ACUNMEDYA’nın köklü futbol kulübü Hull City’nin tüm hisselerini satın alması ile girmişti. İngiltere Championship takımlarından Hull City, Mısırlı iş insanı Assem Allam’a aitti. Bu arada Championships, İngiltere’nin ikinci ligi durumunda, Ilıcalı’nın da hedefi olan en üst lig konumundaki Premier Lig bulunuyor. Premier Lig, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea gibi dev kulüplere ev sahipliği yapıyor.

 

TV8’İN SAHİBİ

Acun Premier Lig hayalinin yanı sıra Türkiye’de son yılların en başarılı iş insanları arasında gösteriliyor. TV8, TV8,5 VE EXXEN’in sahibi olan Ilıcalı, 10’a yakın ülkede programlar yapıyor. Acunn.com adlı internet sitesinin de sahibi olduğunu belirtelim.

Diğer taraftan Acun Ilıcalı ile ilgili 100 milyon dolar civarı servet iddiaları kimi kesimler tarafından gerçekçi bulunmuyor. Zira Ilıcalı, yaklaşık 10 sene önce TV8’i 70 milyon dolara satın almıştı. Uçağı olduğu biliniyor. Ayrıca iddialara göre 2 adet yatı, 10’dan fazla motoru, sürat tekneleri mevcut. Ek olarak 2022’de spor giyim markası olan Kappa Türkiye hakları aldığı bilgisini de paylaşalım.

SPEKÜLASYONLARIN ODAĞINDA

Acun Ilıcalı, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir programda taktığı saatle de gündem olmuştu. Saatinin değerinin 10 milyon TL olduğu ispatlanmıştı.

Başarılı ismin aylık gelirinin 10 milyon dolar olabileceği, toplam servetinin ise 1 milyar dolar civarında olduğu gibi iddialar da mevcut. Nihai serveti resmi olarak bilinmeyen spor ve TV dünyasının tanınan isminin konuya dair herhangi bir açıklaması da şimdiye kadar yapılmış değil.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyesi olan Fenerbahçe ile yakın ilişkileri bilinen Ilıcalı, Acun Medya’yı 2006 yılında kurmuştu. Acun Ilıcalı doğum tarihi 29 Mayıs 1969, doğum yeri Edirne ve ikizler burcu. Aslen Erzurumlu olduğu da kendisi hakkındaki öne çıkan bilgiler arasında.

Bakmadan Geçme