Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acımız ortak, yüreğimiz tek

Acımız ortak, yüreğimiz tek

Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya başta olmak üzere birçok ilde hasar meydana gelen deprem sonrası tüm Türkiye tek yürek oldu. Tüm kurumların ve Türk halkının seferber olduğu deprem sonrası Afyonkarahisar’da da yaraları sarmak ve acıları paylaşmak için Elazığ için yardım seferberliği başlatıldı

 

Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya başta olmak üzere birçok ilde hasar meydana geldi. AFAD, Elazığ’daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35 olduğunu bildirirken bin 466 kişinin de yaralandığını duyurdu. Deprem bölgelerinde acil müdahale ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde ise şu ana kadar enkaz altından 45 kişi sağ çıkarıldı.
Ekiplerin, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü diğer bölgelere yönlendirilmesiyle enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacak.
AFAD: 788 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Elazığ’ın Sivrice İlçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından 21’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olan 788 artçı sarsıntının meydana geldiğini bildirdi.
AFAD’tan yapılan açıklamada, Elazığ şehir merkezinde bir binanın enkazında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü, iki bina enkazında da tarama faaliyetlerinin devam ettiğini aktarıldı.
Bölgede depremden etkilenen vatandaşların barınmadan beslenmeye, sağlıktan psikososyal desteğe kadar tüm ihtiyaçlarının karşılandığı vurgulanan açıklamada, “AFAD Başkanlığı, gerektiğinde kullanılması amacıyla Elazığ Valiliği emrine 3 milyon lira, Malatya Valiliği emrine 3 milyon lira olmak üzere toplam 6 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi.” ifadeleri kullanıldı.
ERDOĞAN: BÜYÜK FELAKETİN YARALARINI BERABERLİK İÇİNDE SARMAYA BAŞLADIK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirterek, “Türkiye, bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başlamıştır.” dedi.
İçişleri, Sağlık, Çevre ve Şehircilik bakanlarının hemen bölgeye giderek çalışmalara nezaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, “İhtiyaç duyulan her türlü personel, araç, gereç ve teçhizat, çok kısa sürede deprem bölgesine ulaştırılmıştır. Hem arama ve kurtarma çalışmaları hem yaralıların tahliyesi ve tedavisi hem de evleri yıkılan vatandaşlarımızın iaşe, ibatesi konusunda gereken tüm tedbirler süratle alınmıştır.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ ve Malatya’ya gittiğini ve yapılan çalışmaları yerinde incelediğini, yaralıları ziyaret ettiğini belirterek, şöyle devam etti:
“7’den 70’e milletimizin tüm fertlerinin deprem bölgesindeki kardeşleriyle sergilediği dayanışma, her türlü takdirin üzerindedir. Gerek Elazığ’da gerek Malatya’da bu tabloyu bizzat yerinde görerek müşahede ettim. Aynı şekilde dünyadaki dost ve kardeş ülkelerden de pek çok dayanışma mesajları aldık. Bir kez daha Elazığ ve Malatya başta olmak üzere depremi hisseden tüm vatandaşlarımız ile milletimize geçmiş olsun, diyorum. Yaklaşık 36 saattir büyük bir fedakarlıkla insanlarımıza yardım eden AFAD, Kızılay, Silahlı Kuvvetler, Jandarma tüm kamu görevlilerimize şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Rabbim bizi her türlü afetten muhafaza buyursun, diye de dua ediyorum.”