• Haberler
  • Genel
  • Açılışa değil, anneme gittim – Kocatepe Gazetesi

Açılışa değil, anneme gittim – Kocatepe Gazetesi

Yaygın basında 'Market açılışı için yüzlerce kilometre geldiler' diye eleştirilen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Yıllık iznimde annemi ziyarete gittiğimde açılışa da tesadüfen katıldım. Makam aracımla gitmedim' dedi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu geçtiğimiz günlerde kendisiyle ilgili olarak yaygın basında yer alan haberlere açıklık getirdi. Vali Balkanlıoğlu, özellikle bir açılış için memleketine gitmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.Geçtiğimiz [&hellip]

Açılışa değil, anneme gittim

Yaygın basında “Market açılışı için yüzlerce kilometre geldiler” diye eleştirilen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Yıllık iznimde annemi ziyarete gittiğimde açılışa da tesadüfen katıldım. Makam aracımla gitmedim” dedi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu geçtiğimiz günlerde kendisiyle ilgili olarak yaygın basında yer alan haberlere açıklık getirdi. Vali Balkanlıoğlu, özellikle bir açılış için memleketine gitmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.
Geçtiğimiz hafta ülke genelinde yayın yapan Sözcü Gazetesi’nde manşetten veri-len haberde, Çorum’da yapılan bir market açılışına 3 Vali’nin katıldığı, bu valilerden birisinin Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu olduğu, Valilerin market açılışı için yüzlerce kilometre yol kat ettikleri belirtilmişti. Aslen Çorumlu olan Afyonkarahisar Valisi’nin açılış için Afyon’dan Çorum’a gittiği belirtilerek eleştiride bulunulmuştu.
Yıllık iznimdeydim
Bu haberlerle ilgili açıklamada bulunan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaşlı annesini ziyaret etmek için memleketi Çorum’a gitmek üzere 3 günlük yıllık izin aldığını belirterek “Ulusal düzeyde yayın yapan bazı Televizyon ve Gazetelerde market açılışı için Çorum iline gittiğime dair haberler ve köşe yazıları yer almaktadır. Bu konuyla ilgili olarak yayınlanan haberler ile köşe yazılarındaki bazı bilgiler tamamen asılsızdır” dedi.
3 günlük izin alınmıştı
1 Şubat 2012’den itibaren izne ayrıldığını hatırlatan Balkanlıoğlu, “1 Şubat 2012 tarihinden itibaren resmi izinli olduğum süre içerisinde yaşlı annemi ziyaret etmek amacıyla memleketim olan Çorum’a gittim. Bu süre içerisinde Çankırı Valiliğine yeni atanan kadim dostum olan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’a hayırlı olsun dileklerimi iletmek üzere ziyaret ettim” diye konuştu.
Çankırı Valisi’nin aracıyla gidildi
Balkanlıoğlu, market açılışının kendi programında olmadığını, birden geliştiğini kaydererek şöyle devam etti: “Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın katılma sözü verdiği çalıştığı vilayettin bir yatırımcı tarafından Çankırı iline yakın bir ilçe olan Osmancık İlçesinde hizmete sunulan bir hipermarketin açılışına Çankırı Valisinin aracıyla gittik ve açılışta diğer Valilik ile birlikte bulunduk. Hizmete sunulan marketin kendi memleketim olan Çorum İline bağlı Osmancık İlçesinde olması nedeniyle açılışına katılmam tamamen yatırımcıları teşvik etmek amacıyladır. Senelik iznimi memleketimdeki annemi ziyaret amacıyla kullandığım için açılışta bulunmam daha önceden planlanmış olmayıp tamamen tesadüftür.”
Memleket ziyaretiydi
Vali Balkanlıoğlu, 3 günlük izni sırasında kendi makam aracını kullanmadığını, bu ziyaretin sadece yaşlı annesini ziyaret amacıyla planlandığının altını çizdi. Çorum Valisi Nurullah Çakır, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Çorum’un Osmancık ilçesinde bir marketin açılışına katılması haberi yankı uyandırmıştı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme