Acil'e günde 600'ü aşkın müracaat

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hastanenin Acil Servisi bölümüne günde 600-700 hastanın başvurduğunu söyledi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, Gün FM'de Faruk Bangir'in sunduğu Sağlık Olsun programına katıldı. Duran, '2012 yılının Haziran ayında Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin de hastanemize taşınması ile yatak kapasitemiz 600'e çıkmıştır. Amacımız koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmetlerini tıbbın ulaştığı en [&hellip]

Acil’e günde 600’ü aşkın müracaat

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, hastanenin Acil Servisi bölümüne günde 600-700 hastanın başvurduğunu söyledi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, Gün FM’de Faruk Bangir’in sunduğu Sağlık Olsun programına katıldı. Duran, “2012 yılının Haziran ayında Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin de hastanemize taşınması ile yatak kapasitemiz 600’e çıkmıştır. Amacımız koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmetlerini tıbbın ulaştığı en üst düzeyde yaygın ve bütünleşik bir yapı içinde topluma sunmaktır. Hastanemiz, tıbbi hizmetlerdeki mükemmeliyet düzeyi, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini yaratmadaki kararlılığı, nitelikli ekibi ve çağdaş altyapısı, öncü uygulamalarıyla model oluşturmayı hedeflemektedir” diye konuştu.
2013 yılında Acil ünitesinden toplam 294 bin hastanın faydalandığını açıklayan Duran, “Acile günlük 600–700 civarında hasta başvurdu” dedi.
DÜNYADA 14 MİLYON KİŞİ KANSER
Dünya Kanser Günü dolayısıyla kanserle ilgili de bilgiler veren Duran, “Bazen hiç belirti ve bulgu vermeden kontrol muayenelerinde kanser tanısı konulabilir. Verilere göre son 4 yılda dünya genelinde 14 milyon kanser teşhisi konmuştur. 8 milyon kişi de kanser dolayısıyla yaşamını yitirmiştir. Dünya genelinde erkeklerde en sık akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri görülmektedir. Türkiye genelinde tüm kanserler değerlendirildiğinde 5 yıl ve üzeri sağ kalım oranının yüzde 50’nin üstünde olduğu ortaya çıktı. Gelişmiş dünya ortalamalarında da bu rakam yüzde 55-60’lar dolayındadır. Dolayısıyla Türkiye’de tedavi, ölüm ve görülme sıklıkları dünya ortalamalarına benzer gitmektedir” diye konuştu.
ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR
Kanserde erken teşhisin öneminin altını çizen Duran, “Erken teşhis edilen kanserler, tedavi edilebilir ve yıllarca kontrol altında tutulabilirler. Barsak, meme, mide, prostat, rahim, cilt ve diğer kanserlere yakalanmış birçok insan normal yaşamlarına devam edebilir. Tüm vatandaşlarımız hastanemiz bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) müracaat ederek tetkiklerini yaptırabilir. Unutmayalım ki erken teşhis hayat kurtarır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme