• Haberler
  • Genel
  • Acil Yardım Teşkilatı oluşturuldu – Kocatepe Gazetesi

Acil Yardım Teşkilatı oluşturuldu – Kocatepe Gazetesi

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, İl Genel Meclisi’nde sunum yaptı. Buldan, Afyonkarahisar’da afet durumuna hazırlık çerçevesinde çalışmalar yapıldığını belirtti İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, İl Genel Meclisi’nde bir sunum yaparak müdürlüğün faaliyetlerini anlattı. Buldan, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü norm kadro sayısı: İl Müdürlüğü 35, İl Afet ve [&hellip]

Acil Yardım Teşkilatı oluşturuldu

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, İl Genel Meclisi’nde sunum yaptı. Buldan, Afyonkarahisar’da afet durumuna hazırlık çerçevesinde çalışmalar yapıldığını belirtti

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, İl Genel Meclisi’nde bir sunum yaparak müdürlüğün faaliyetlerini anlattı. Buldan, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü norm kadro sayısı: İl Müdürlüğü 35, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi 7 ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü 131 olup, toplam norm kadro sayısı 173’dür. Norm Kadro dışı 1 personel ve geçici görevli olarak ise 4 personel görev yapmaktadır” dedi.
TEKNİK ELEMAN ENVANTERİ HAZIRLANDI
Şehirde afet durumlarına hazırlık çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Buldan, “Afyonkarahisar ili sınırları içerisinde bulunan kamu ve özel kurum ve kuruluşların tüm güç ve kaynaklarını afetten önce planlayarak, afetin meydana gelmesi halinde kamu ve özel kurum kuruluş güçlerinin afet bölgesine en hızlı bir şekilde ulaşması ile afetzede vatandaşlara en etkin ilk ve acil yardım yapılmasını sağlamak için oluşturulan acil yardım teşkilatı, Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre hazırlanmıştır. Ayrıca İlçe Afet Acil Yardım Planları kapsamında, ilçelerimizinde Afet Acil Yardım Planlarının tamamlanma işlemleri devam etmektedir. Olası afetlerde hasar tespitlerinde görevlendirilmek üzere, ilimizin çeşitli Kurumlarında çalışan teknik eleman (İnşaat Mühendisi, İnşaat Teknikeri, Mimar ) envanteri hazırlandı” diye konuştu.
PATLAMADAKİ ZARARLAR TAZMİN EDİLDİ
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün çeşitli faaliyetlerde bulunduğunun altını çizen Buldan, şu ifadeleri kullandı:
“İlimiz Merkezinde, 5 Eylül 2012 tarihinde askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama nedeniyle, civarda bulunan yerleşim yerlerindeki konut, işyeri ve araçlarda oluşan hasarlar müdürlüğümüz teknik ekiplerince tespit edilerek, zararları tazmin edilmiştir. 2012 yılı içerisinde, kış şartlarının olumsuz geçmesi nedeniyle, karla mücadele kapsamında 68 Belediye ile ilgili Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan afet acil yardım ödeneği talebinde bulunulmuştur. Bu taleple ilgili şu ana kadar herhangi bir ödenek ayrılmamıştır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme