'Acil önlem alınmalı' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, ekonomide durgunluk belirtilerinin olduğunu, buna karşı önlem alınması gerektiğini söyledi CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, '2012 yılının son üç ayında büyüme hızı yüzde 1,4 olarak açıklandı. Buna göre 2012 yılının tamamında Türkiye ekonomisinin yüzde 2,2 oranında büyümüş olduğunu gördük. 2010 yılında yüzde Türkiye ekonomisi yüzde 9,2 ve 2011 [&hellip]

“Acil önlem alınmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, ekonomide durgunluk belirtilerinin olduğunu, buna karşı önlem alınması gerektiğini söyledi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “2012 yılının son üç ayında büyüme hızı yüzde 1,4 olarak açıklandı. Buna göre 2012 yılının tamamında Türkiye ekonomisinin yüzde 2,2 oranında büyümüş olduğunu gördük. 2010 yılında yüzde Türkiye ekonomisi yüzde 9,2 ve 2011 yılında yüzde 8,8’lik büyüme oranlarından sonra 2012 yılındaki 2,2’lik büyüme hızı oranı ekonomimizin hızla dibe vurmaya doğru gittiğini gösteriyor” dedi.
“5 GENÇTEN
BİRİ İŞSİZ”
Görgöz, gençlerin işsiz kaldığına dikkat çekerek “Bu gidişi aylardır söylüyoruz. Sanayinin çarklarının durduğunu, üretim hızı, kapasite kullanımında aylardan bu yana keskin biçimde düşüşler olduğunu, önlem gerektiğini sürekli vurguluyoruz. Elektrik tüketimindeki geçen yılın Ekim ayından bu yana kesintisiz devam eden gerilemenin büyüme hızının düşüşünü beraberinde getireceğini, işsizliğin tırmanışa geçeceğini daha önce belirtmiştik. İşte tespitlerimizin tümü gerçek çıktı. İşsizlik çift haneli rakamlara yükseldi, genç işsizler yüzde 20’ye dayandı. Her 5 gençten birisi işsiz” diye konuştu.
TÜRKİYE ARTIK BÜYÜMÜYOR
Türkiye’nin ekonomik anlamda büyümediğine işaret eden Görgöz, “Önceki gün açıklanan ve son üç yıldır, 2010, 2011, 2012’de kesintisiz olarak düşmeye devam eden büyüme hızının gerçek tablosu budur. Nedenine gelince üretim artmıyor, istihdam artmıyor, elektrik tüketimi artmıyor. Enflasyon artıyor, borçlar artıyor, işsizlik artıyor” ifadelerini kullandı.
“SONUMUZ KÖTÜ”
Görgöz, açıklamasını şu düşüncelerle bitirdi: “Bu gidişle önümüzdeki üç yıl boyunca da ekonomi yüzde 5’lik bir büyümeyi bile sağlayamayacak. Oysa 2023 hedeflerinin tutması için Türkiye’nin kesintisiz olarak 10 yıl boyunca en az yüzde 7-8 hatta bunun da üzerinde büyümesi lâzım. Bu tablo da gösteriyor ki hayal tacirliği buraya kadar ve burada sona eriyor!Hiç zaman kaybetmeden, üretime, istihdam yaratmaya yönelik, yatırım yapmaya dönük çalışmalar yapılması gerekmektedir. Yoksa sonumuz daha da kötü olacaktır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme