Acil hasta sevklerinde işbirliği yapılacak

ASKOM toplantısında biraraya gelen sağlık yöneticileri acil hasta sevkleri konusunda yaşanan sorunları konuştu. Toplantıda acil hasta sevkleri konusunda kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyon yapılaması kararı alındı Olağan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Düzenli aralıklarla Afyonkarahisar Sağlık Yöneticilerinin rehberliğinde, üniversitenin ve 112 Acil Yardım Hizmetleri yetkililerinin [&hellip]

Acil hasta sevklerinde işbirliği yapılacak

ASKOM toplantısında biraraya gelen sağlık yöneticileri acil hasta sevkleri konusunda yaşanan sorunları konuştu. Toplantıda acil hasta sevkleri konusunda kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyon yapılaması kararı alındı

Olağan Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Düzenli aralıklarla Afyonkarahisar Sağlık Yöneticilerinin rehberliğinde, üniversitenin ve 112 Acil Yardım Hizmetleri yetkililerinin de katıldığı Afyonkarahisar ASKOM toplantısı Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlendi. Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıya Genel Sekreter Dr. Ayhan Eerenoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü ile Merkez ve İlçe Sağlık yöneticileri katıldı.
HASTA SEVKLERİNDE
İŞBİRLİĞİ SAĞLANACAK
Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar gerçekleştirilen Bölge ASKOM toplantısında alınan kararların ilimiz geneline duyurulması ile başlanılan toplantıda acil hasta sevkleri konusunda hastaneler arasındaki işbirliği ve uyum konularında yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri oldu. Gerek merkez ve ilçe kamu hastaneleri arasında gerekse üniversite hastanesi ile koordineli çalışmaları için gerekli şartların tartışıldığı toplantıda asıl olanın hasta mağduriyetinin önüne geçilmesi olduğu belirtildi. Toplantıda hastaların en yakın ve en müsait olan kuruma naklinin yapılarak gerekli acil müdahalenin yapılmasının gerekliliği konusunda tüm müdürlük ve kurumların üzerine düşen görevleri gerçekleştirmesinin zorunlu olduğu bildirildi.
Özellikle periferdeki acil hasta sevklerinde yaşanan sıkıntıların çözümü üzerinde durulan ASKOM toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme