• Haberler
  • Genel
  • Acıbadem’e 78-59’la mağlup olduk – Kocatepe Gazetesi

Acıbadem’e 78-59’la mağlup olduk – Kocatepe Gazetesi

Federasyon Kupası müsabakalarında Acıbadem Üniversitesi ile karşılaşan Afyon Belediyespor ilk yarıda iyi performans sergiledi. Fakat Acıbadem ikinci yarıda farkı açtı ve maçı 78-59’la kazandı Türkiye Baskebol Federasyonu’nun düzenlediği Federasyon Kupası grup müsabakalarında Afyon Belediyespor Acıbadem Üniversitesi’yle karşılaştı. İlk yarıda yüksek düzeyde performans sergileyen iki ekipte izlenecek bir maç ortaya koydu. İkinci yarıda farkı arayan Acıbadem [&hellip]

Acıbadem'e 78-59'la mağlup olduk

Federasyon Kupası müsabakalarında Acıbadem Üniversitesi ile karşılaşan Afyon Belediyespor ilk yarıda iyi performans sergiledi. Fakat Acıbadem ikinci yarıda farkı açtı ve maçı 78-59’la kazandı

Türkiye Baskebol Federasyonu’nun düzenlediği Federasyon Kupası grup müsabakalarında Afyon Belediyespor Acıbadem Üniversitesi’yle karşılaştı. İlk yarıda yüksek düzeyde performans sergileyen iki ekipte izlenecek bir maç ortaya koydu. İkinci yarıda farkı arayan Acıbadem farkı yakaladı ve maçı 78-59’la kazanarak bir üst tura çıkmayı garantiledi.
İlk çeyrekte iki ekipte oyuna hızlı başladı. Afyon Belediyespor hem savunmada hem de hücumda iyi bir oyun sergiledi. Fakat Acıbadem Afyon’a oranla performansı yüksek bir oyun sergileyerek ilk çeyreği 18-12’yle önde tamamladı.
İkinci çeyrekte Afyon Belediyespor oyundaki etkisini artırmak istedi. Aradaki farkı 4 sayıya düşürmeyi başaran Afyon Belediyespor ikinci yarıya avantajlı başlamak istedi. İlk yarı yine Acıbadem Üniversitesi’nin 36-32’lik üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarının ilk çeyreğinde farkı yakalamak için çaba gösteren Acıbadem 20 sayı bulurken Afyon Belediye’nin ataklarında savunmada iyi bir oyun çıkardı. Afyon Belediye’nin 3 sayılık atışları başarısız oldu. 6 sayı bulan Afyon Belediye, Acıbadem’in farkı açmasına yardımcı oldu.
Son çeyreğe 56-38’le üstün başlayan Acıbadem biraz daha sıkı oynadı. Son çeyrekte Acıbadem Üniversitesi 22 sayı kaydetti. Afyon Belediyespor ise 21 sayı ile cevap verdi. Maçın sonunda 78-59’la Acıbadem Üniversitesi maçı kazandı. Afyon Belediye’yi mağlup eden Acıbadem Üniversitesi 4’te 4 yaparak ikinci tura yükselmeyi garantiledi.
Acıbadem Üniversitesi: Orhan Hacıyeva 17 sayı, 8 ribaund, 2 asist, Kerem Tunçeri 11 sayı, 4 ribaund, 6 asist, Polat Kaya 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Ersin Görkem 13 sayı, 5 ribaund, 1 asist, Sharrod Ford 11 sayı, 6 ribaund, 2 asist
Afyon Belediye: Marcus Hall 11 sayı, 4 ribaund, 8 asist, Sertay Gürsu 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist

Bakmadan Geçme