• Haberler
  • Genel
  • 'Acenteler, TOBB'un desteğini hissediyor' – Kocatepe Gazetesi

'Acenteler, TOBB'un desteğini hissediyor' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, sigorta acentelerinin TOBB'un desteğini hissettiklerini belirtti Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantının verimli olduğunu söyleyen Özerdem, 'Sektörün yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini konuştuk' dedi. SEKTÖREL SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜSigorta acentelerinin 'Arkamızda [&hellip]

“Acenteler, TOBB’un desteğini hissediyor”

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, sigorta acentelerinin TOBB’un desteğini hissettiklerini belirtti

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantının verimli olduğunu söyleyen Özerdem, “Sektörün yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini konuştuk” dedi.
SEKTÖREL SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ
Sigorta acentelerinin “Arkamızda TOBB var” şeklinde bir güvene sahip olduğunu, bunun da acenteleri güçlendirdiğini aktaran Özerdem, “Ülke genelinde sektörel sorunların çözüm odaklı tartışıldığı en ciddi toplantılardan biri olmasıydı. Tüm sigorta acenteleri, TOBB’un kendi arkalarında olduğunu gördü. Artık Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, asla mazeret üretemeyecek. Sorunların çözümü noktsında farklı görüşler alındı. 4 Mart’ta gerçekleşen 60 sektörün katıldığı Sektörel Şura’da açıklanan 5 sorun 5 cevap dile getirildi” ifadelerini kullandı.
KOBİ DESTEĞİ VE TEMİNAT SIKINTISI
Sektörün sorunlarından bahseden Özerdem, “Karşılaşılan en büyük sorun zorunlu poliçelerde sınırlandırılma getirilerek tüketicilerin kendi istekleri ile poliçe düzenlemeleri. Acentelerin kredi almaları için hiçbir şekle sokulamamaları da bir sorun. KOBİ desteklerinden yararlanamıyoruz. Bazı iş kollarında sigorta şirketleri bize teminat vermiyorlar. İş paylaşımı serbest bırakıldığı halde vergi boyutunda sıkıntılar çekiliyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

MAYIS AYINDA TOPLANTI DÜZENLENECEK
Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir
Özerdem, sektörün sorunlarının Afyonkarahisar’da da tartışılması için Mayıs ayında bir toplantı
gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bakmadan Geçme